18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Lukač i Stevanović ocijenili da je saradnja Policijske uprave i Gradske uprave veoma dobra

ZVORNIK – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetio je danas Zvornik gdje je u razgovoru sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem ocijenio da je saradnja između Policijske uprave Zvornik i Gradske uprave Zvornik veoma dobra i na visokom nivou.

– Danas, pored obilaska Policijske uprave Zvornik, imam zadovoljstvo da razgovaram i sa gradonačelnikom Zvornika.  Imali smo različite, veoma zanimljive teme, a prije svega moram da pohvalim veoma dobru saradnju između Policijske uprave i Grada Zvornika. Zahvaljujući gradonačelniku i načelniku PU ta saradnja je na veoma visokom nivou i to se vidi kroz sve aspekte naše komunikacije i odnosa. Takođe smo razgovarali o mogućnosti uspostavljanja video nadzora na području grada Zvornika, zajedničkim sredstvima i zajedničkim naporima. To je veoma značajno, ne samo za MUP, već i za grad Zvornik. Video nadzor će nam omogućiti da kontrolišemo sve one negativne stvari koje se znaju pojaviti u svim gradovima, ali MUP-u to služi i za neke istrage krivičnih djela koja se dešavaju. Nadam se da će to takođe doprineti i jednom preventivnom djelovanju tako da svi oni koji su spremni da rade prekršaje ili krivična djela na području grada odustanu od toga – rekao je Lukač.

Gradonačelnik Stevanović se zahvalio na današnjoj posjeti ocijenivši sastanak veoma uspješnim.

– Ja sam posebno zahvalan na zajedničkom zaključku da se pokazalo opravdanim što smo prije nekoliko godina izdvojili, tada Centar javne bezbjednosti, a danas Policijsku upravu, iz  Policijske uprave Bijeljina. Želio bih istaći našu odličnu saradnju sa Policijskom upravom Zvornik, mislim da i brojke i procenti govore da oni svoj posao odlično rade, a želim istaći  i da smo zajedno tvorci još jednog projekta, možda prvi u BiH u okviru kojeg mi smo formirali jedno tijelo za preventivno djelovanje lokalne zajednice u sprečavanju ekstremizma i terorizma  – naglasio je gradonačelnik.

On je podsjetio da je Gradska uprava postavila video nadzor u gradu prije sedam godina, ali da je potrebno izvršiti zamjenu kamera savremenijim i sa kvalitetnijim snimcima, tako da svaki detalj bude uočljiv, kao i da se poveća broj kamera tako što će biti postavljene na nove lokacije, a u cilju veće bezbjednosti i olakšavanja rada pripadnicima MUP-a.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se