12 C
Zvornik
20. април 2024.

Donacija SŠC „Petar Kočić“ Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvojuDonacija SŠC „Petar Kočić“ Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju

ZVORNIK – Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić i članovi Savjeta učenika ove škole uručilisu danas Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama donacijuvrijednu 1.400 KM koju čine platno za projektor, štampač, muzička linija, karaoke uređaj, 10stolica i didaktički materijal.

Sredstva su prikupili od prodaje ulaznica za godišnji humanitarni koncert koji u martuveć devet godina organizuju učenici, profesori i rukovodstvo ove škole.

– Mi drugu godinu zaredom sredstva prikupljena od prodaje ulaznica za humanitarnikoncert usmjeravamo u ovaj Centar. U dogovoru sa stručnim licima koji rade sa ovom djecomkupili smo ono što im je najneophodnije. Drago mi je da su i učenici prezadovoljni što suučetvovali u jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji. Mi, inače, humanitarni koncert imamo jednomgodišnje, ali to ne znači da ne možemo i neke vanredne aktiovnosti sprovesti sa ciljemprikupljanja sredstava za ljepši boravak ove djece ovdje – rekla je Pisićeva.

Miljana Pepić, predsjednik Savjeta učenika, istakla je da su učenici svjesni da uokruženju ima mnogo djece kojima je ovakva pomoć neophodna i koji su korisnici ovog Centra.

– Zato smo i odlučili da i ovaj put sva sredstva od humanitarnog koncerta utrošimo zanabavku onoga što je neophodno u radu Centra – rekla je Miljana. Marijana Ćirković, psiholog u Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihvimporodicama zahvalila se Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“, njihovom Savjetu učenika, aposebno direktoroci Pisić na prikupljenim sredstvima koja su, kako je naglasila, od velikogznačaja za rad Centra.

– Ova donacija dobro će doći u svrhu socijalizacije i kvalitetnog provođenja vremenadjece i mladih u Centru – istakla je Ćirkovićeva koja je podsjetila da SŠC „Petar Kočić“ pratii često pomaže rad Centra, te tako čine ljepšim boravak svih korisnika u njemu.Rad Centra koji je otvoren 2015. godine u okviru „Projekta razvoja i saradnje u regijiBirač“ finansira Gradska uprava Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se