20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U četvrtak 74. Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza u BiH

Sportski savez Bosne i Hercegovine 24. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo organizovaće 74. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2018. godinu u BiH.

Izbor najboljih tradicionlno se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a na osnovu kriterija žiri je sačinio liste kandidata koji su ušli u najuži izbor.

 Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao predsjednik žirija Nihad Selimović, ovogodišnja manifestacija bit će bogatija za dvije kategorije, a to su fudbaler i košarkaš godine u BiH.

Sportski savez u BiH bira najbolje u 13 kategorija: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine i nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”.

„Ovaj izbor je stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Oni očekuju da im se u konačnici institucije kao što je ova naša zahvale. Ovaj savez je 2001. godine proglasio Mirzu Delibašića sportašem godine i mi smo ponosni na tu činjenicu“, kazao je predsjednik Sportskog saveza u BiH Branislav Crnogorac.

Predsjednik Organizacionog odbora Vlatko Glavaš naglašava da su sportisti najbolji ambasadori BiH i da im se Sportski savez u BiH na ovaj način želi zahvaliti.

Sjednici je prisustvovao i Ismir Iko Pramenković,  potpredsjednik Organizacionog odbora i mandatni član Upravnog odbora Sportskog saveza BiH. On je potvrdio da će biti dodijeljeno i posebno priznanje “Mirza Delibašić”.

„Osim toga imamo nagradu za životno djelo, za fair play, nagradu ambasador sporta, nagradu za naučno-istraživački rad, publicistički rad, odnosno novinarsku djelatnost, priznanje za sportske nade i specijalna nagrada“, dodao je Pramenković.

Manifestacija Izbor sportiste i sportske ekipe u BiH za 2018. godinu u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održan 24. januara u 19.30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se