15.4 C
Zvornik
01. октобра 2022.

Potpisan Sporazum o saradnji između gradova Zvornik i Koljčugino

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i šef Uprave Koljčuginskog okruga Maksim Jurjevič Barašenkov potpisali su danas u kabinetu gradonačelnika Sporazum o saradnji između grada Zvornika i grada Koljčugino, Ruska Federacija.

Barašenkov je istakao da potpisivanje ovog dokumenta predstavlja veliku odgovornost te da je to prvi korak u uspostavljanju šire saradnje između gradova Koljčugino i Zvornik.

– Ovo je velika odgovornost i mislim da će ova saradnja uroditi velikim plodom. Naravno da je ovo prvi korak ka široj saradnji, za početak u oblasti kulture, a kasnije i u drugim oblastima, a ono što nam najprije slijedi jeste da predstavnici vašeg grada dođu kod nas. Želim nam uspjeha, nastavak bratskih odnosa i ljubavi – rekao je Barašenkov te dodao da mu je posebno zadovoljstvo što boravi u Zvorniku nakon posjete predsjednika Putina bratskoj Srbiji sa kojom se graničimo.

Barašenkov je izrazio nadu da će se njihova posjeta Zvorniku proširiti dalje na cijelu Republiku Srpsku i BiH.

Gradonačelnik Stevanović rekao je da Sporazum o prijateljstvu gradova Koljčugino i Zvornik slijedi put prijateljstva naših naroda i država.

– Zvornik već ima potpisane iste ili slične sporazume sa Sremskom Mitrovicom u Srbiji, Oraovicom u Rumuniji i Sežanom u Sloveniji. Ovo je četvrti takav sporazum i prvi sa nekim gradom izvan našeg regiona i mi smo otvoreni za saradnju i slične sporazume i sa drugim gradovima kako u regionu, tako i u Evropi i šire. Zahvalni smo našim prijateljima iz ruskog grada Koljčugino u Vladimirskoj oblasti, zahvalan sam mom prijatelju Maksimu što je danas ovdje, a očekujemo da se u toku današnjeg dana sastanu i naše privredne delegacije, jer su nam u goste došli pored načelnika opštine Koljčugino Vladimira Viktorovič Haritonova, i Barašenkova i predstavnici kulturnog i privrednog života grada Koljčugino tako da očekujemo da se u popodnevnim susretima uspostavi što više kontakata kako bi naše prijateljstvo i bratstvo doživjelo i ekonomsku dimenziju, te da naša dva grada počnu sarađivati i privredno, a sportsku i kulturnu saradnju ćemo u periodu koji je pred nama unapređivati – rekao je gradonačelnik.

U delegaciji iz Rusije bili su i prvi potpredsjenik Međunarodnog javnog fonda za zaštitu ljudskog dostojanstva i bezbjednost Sergej Aleksandrovič Šapovalov, te iz grada Koljčugino Žana Vladimirovna Perevalova, generalni direktor fabrike „Argenta“, Mihajil Jevgenjevič Jakovljev, dikektor fabrike namještaja „Vista“ i Aleksandr Ivanovič Curkan, umjetnik.

Prijemu za goste iz Rusije prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, savjetnik gradonačelnika Mile Jović i predsjednik Skupštine grada Mersad Mehmedović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se