10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Ženstvena odijela obilježiće jesen (foto)

Vjerovatno najzahvalniji komadi odjeće su haljine i odijela. Uz nekoliko zanimljivih i kvalitetnih primjeraka nedostaju vam samo modni dodaci pa da budete kompletno odjeveni. I u svakoj prilici elegantni.

Vijest koja će usrećiti dame od stila jeste da su odijela s proljeća došla da bi se zadržala. Ova, jesenja, pogodna su za sve one dane kada vam nisu neophodne jakne, mantili ili kaputi.

A izbor je zaista prilagođen svim ukusima i ženskoj građi. Sakoi su uglavnom strukirani, što ih čini veoma ženstvenim, imaju jedno ili najviše dva dugmeta (mada ima i onih bez dugmića, koji se kopčaju pojasevima od tkanine ili tračicama), a njihova dužina završava se na polovini bokova.

Krojevi

Na modnom tržištu ženska odijela ne samo da se nude kao poželjan trend, nego vas podstiču da iskočite iz vlastitih okvira. Vizuelno vas mogu produžiti i suziti.

Ispod njih ne morate ništa da nosite ili, pak, ukoliko ste konzervativniji, opredijelite se za košulju koja se oko vrata završava mašnom (što je ove jeseni veoma moderno) ili čipkastu bluzu. Pantalone su klasičnog kroja, imaju nešto viši struk, a nogavice su uske ili se blago šire od koljena nadolje.

Daleko najpopularnija su ona koja izgledom evociraju period osamdesetih godina te imaju predimenzionirana ramena i pripadajuće hlače opuštenog kroja.

Međutim, našlo se tu mjesta i za šarene primjerke od finog žakarda, svilena pidžama odijela i Gučijeve retro modele s trapez hlačama.

Italijanke ih nose uz minimalističke bijele patike, mokasine ili čizmice s visokim potpeticama.

Na ovom odjevnom predmetu zastupljeni su svi ovogodišnji trendovi kada je riječ o bojama i dezenima. Od jednobojnih, prevladavaju crvena, zelena, crna i zlatna, a od dezeniranih cvjetna dvobojna ili u više boja.

Ako smatrate da je spajanje istih sakoa i hlača za vas ipak previše hrabar modni potez, pokušajte ih odvojiti. Sako možete nositi i uz pencil suknju i košulje, te zgodne bluze s volanima, a hlače možete takođe kombinovati kao svoju idealnu dnevnu kombinaciju uz običan T-shirt s printom.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se