23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

VUČIĆ PRIHVATIO MOLBU DODIKA: Ne dolazi na otvaranje bolnice „Srbija“

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prihvatio molbu i zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da sutra neće ići u Istočno Sarajevo, gdje će biti svečano otvorena bolnica „Srbija“, te pozvao sve Srbe da u demokratskoj atmosferi i na miran način održe izbore u Srpskoj. 

„Želim celoj BiH uspješno okončanje izbora, želimo dobre odnose sa BiH, a onima koji su pokušavali Srbiju da optuže, krijući neke druge, neka to služi na čast, za sve to dobiće odgovarajući odgovor od mene čim se izborni proces bude završio“, poručio je Vučić.

On je u izjavi novinarima, nakon susreta sa evropskim izvjestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, napomenuo da je trebalo sutra da putuje u Istočno Sarajevo, ali da neće ići, navodeći da je dobio pismo od predsjednika Dodika neposredno pred početak sastanka.

„Trebalo je sutra da putujem u Istočno Sarajevo, odnosno u srpski deo Sarajeva, pošto Srba u ovom multietničkom Sarajevu gotovo da i nema. Ima ih jedan odsto kao i Hrvata, ali neću ići“, rekao je Vučić.

On je podsjetio da se Srbija za razliku od nekih drugih nije miješala u izbornim proces u BiH.

„Nisam zaboravio šta sam rekao ljudima. Na jednom primeru ćete sve da shvatite šta su neki radili na izborima u BiH, možda ih bude više, tek da ljudi shvate dokle se to došlo i kako se sve uticalo na volju, pre svega, srpskog naroda u BiH. A, to što se neki pokušavali da Srbiju optuže, neću im dati priliku,“ rekao je Vučić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga je zamolio da odgodi posjetu Istočnom Sarajevu, imajući u vidu napade na Vučića koji dolaze ne samo od bošnjačkog naroda, već i od srpskih predstavnika koji ga optužuju za miješanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se