18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Više odbora SDS-a traži smjenu Vukote Govedarice

BANJALUKA – Većina opštinskih odbora SDS-a smatra da je prije svega bila neozbiljna kandidatura samog Govedarice za predsjednika Republike Srpske, piše portal „Infosrpska.ba“.

Odbori takodje smatraju da je bila greška njegovo imenovanje za predsjednika Srpske demokratske stranke, što je rezultovalo sukobima unutar stranke i napuštanjem stranke od strane velikog broja članova i poslanika.

Na Govedaricu su posebno kivni u Bijeljini, koja se zalagala da predsjednički kandidat bude Mićo Mićić ali je njihov prijedlog ignorisan.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina je uvjeren da bi Mićo Mićić pobjedio u izbornoj trci za predsjednika Republike Srpske i da stranka ne bi, nakon više godina, doživjela poraz od SNSD-a kao što se to desilo sada.

Među odborima koji će ovih dana izaći sa zahtjevom za hitnu smjenu Vukote Govedarice su i gradski, odnosno opštinski odbori iz Doboja, Zvornika, Trebinja, Gradiške, Pala, Sokoca, Istočne Ilidže…

U gradskom odboru u Bijeljini kažu da bi Govedarica trebao, da je korektan, da prizna poraz i da čestita SNSD-u, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na više nego ubjedljivoj pobjedi, a ne da svoju nesposobnost sada prikriva navodnom krađom i zahtjevom da se ponovo broje glasovi, prenosi portal „Infosrpska.ba“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se