4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Važno ostati okupljen oko ideje RS, koju treba graditi

VLASENICA – Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je glasačima na današnjoj predizbornoj tribini u Vlasenici da je važno ostati okupljen oko ideje Republike Srpske, koju treba graditi tako da Srpska zaštiti svoje institucije. 

„Da se okupimo oko našeg pisma, jezika, krsne slave i da sa svima živimo u miru i da, na taj način, Republika Srpska krene u ekonomski razvoj koji će omogućiti siguran i stabilan život“, rekao je Dodik.

On je dodao da je to moguće i da je Republika Srpska pokazala da je na dobrom putu.

„Stabilizovali smo institucije, stabilizovali sve naše račune. Danas je Republika Srpska veliki investitor i gotovo nema opštine gdje Vlada ne realizuje neki od projekata. U tom pogledu, manifestujemo i stabilnost finansija i samog sistema“, rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je na tribini u Vlasenici da vjeruje u Srpsku i da je, zajedno sa Dodikom, SNSD-om i koalicionim partnerima uvijek radila za jaku i stabilnu Srpsku.

„Nikada nećemo odustati od toga zato što je to krajnji i jedini zadatak naše politike, ostaćemo posvećeni Republici, nećemo dozvoliti da je bilo ko destabilizuje, hoćemo zajedno sa narodom da pokažemo snagu i naroda i institucija i, u krajnjem slučaju, snagu Republike Srpske“, rekla je Cvijanovićeva.

Na tribini su predstavljeni kandidati stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam, te kandidati SNSD-a za poslanike u parlamentu BiH iz Izborne jedinice tri.

Izbori će pokazati bolji rezultat od anketa

Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da će izbori pokazati još bolji rezultat u korist SNSD-a, nego što su to pokazale najnovije ankete. 

Cvijanovićeva je u Vlasenici novinarima rekla da ankete pokazuju stanje na terenu, ali da zna da će najvažnija anketa biti 7. oktobra.

„Znam da će ona pokazati još bolji rezultat nego što to pokazuju ova istraživanja javnog mnjenja, a upućuje na to energija i aktivizam koji postoji. SNSD ima jaku stranku, stranačku organizaciju, najbolju definitivno. SNSD je, kada pokrene motore, velika mašina koja radi širom Republike Srpske i uvijek to radi na način da donese dobro Srpskoj, čuva i bezbjednost i ekonomiju, štiti i povećava prihode i vodi računa o tome da ulaže širom Srpske“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je prevashodno važno za svaku politiku, političara, političku partiju ili vlast koju oni čine, da pokažu da su usmjereni da čuvaju svoju Republiku i da obezbjeđuju stabilnost, da rade stalno na unapređenju, da igraju utakmicu i ne političkom i na ekonomskom terenu.

Cvijanovićeva je rekla da je opozicija u Republici Srpskoj radi na destabilizaciji Srpske, da nastupaju krajnje licemjerno, neodgovorno, nečovječno.

Ona je dodala da je zgrožena činjenicom da je neko mogao da ispali zolju u gradu i bilo gdje, kao i da ljudi iz SDS-a sada nemušto pokušavaju da se opravdaju da nisu poznavali to lice.

„Na svakoj slici funkcioneri SDS-a su zajedno sa tim ljudima. Šta je to, je li to politika, je li to ponuda za Repuliku Srpsku? To nije nikakva politička ponuda, to je zlo. Ako smo to u stanju da radimo jedni drugima, a bavimo se politikom, onda je to zlo“, smatra Cvijanovićeva.

Prema najnovijem potpuno nezavisnom istraživanju, koje je sprovedeno od 28. septembra do 2. oktobra, na području Republike Srpske, na uzorku od 6.800 ispitanika Cvijanovićeva u odnosu na protivkandidata Vukotu Govedaricu ima prednost od osam procenata, odnos je 41:33.

Kandidat za člana predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik dobio bi povjerenje 57 odsto, a njegov protivkandidat Ivanić 43 procenta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se