9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Važna pobjeda SNSD-a u Distriktu zbog planiranih značajnih projekata

BRČKO – Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas sa centralnog mitinga stranke u Brčkom da je pobjeda SNSD-a u distriktu važna da bi se realizovali značajni planirani projekti. 

Dodik je naglasio da je Republika Srpska ravnopravan vlasnik Brčko distrikta zajedno sa Federacijom BiH, ali da Brčko pripada ljudima koji tu žive i njime upravljaju.

„Mi sarađujemo sa njima, radimo na poboljšanju infrastrukture, Vlada Srpske je svih ovih godina pomagala distrikt u rješavanju svih problema i drago mi je što smo i danas ovdje položili kamen temeljac za vrtić koji će se zvati `Beograd`, za čiju je izgradnju Vlada Srbije donirala 500.000 evra“, rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je očekivanje da će ova stranka imati mnogo bolji rezultat nego što je to bilo na prošlim izborima.

„Mi zajedno sa ljudima ovdje radimo i gradimo, evo i danas smo upravo kao rezultat našeg napora i aktivnosti i dogovora sa Srbijom počeli radove na otvaranju još jednog obdaništa u Brčko distriktu, pokazali smo takav odnos i Republike Srpske i Srbije prema ljudima koji žive na ovom prostoru“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala i da je SNSD opredijeljen da jača institucije Republike Srpske u Brčkom i da na taj način bude prisutan u distriktu.

Cvijanovićeva je istakla da je politika SNSD-a u potpunosti različita od politike SDS-a, za koju su danas otkrivene određene stvari koje se odnose na neke terorističke akte koji su izvedeni u Banjaluci.

Kandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice šest Siniša Milić rekao je da mu je veoma drago što je danas i Brčko pokazalo da je pod zastavom Srpske, kao što su to učinile i mnoge druge opštine.

„Ubijeđeni smo da će ova pobjeda biti ubjedljivija nego 2016. godine. Ovi izbori zapravo imaju karakter referenduma na kome će se građani izjašnjavati o tome da li su za očuvanje i jačanje institucija Republike Srpske ili za nekakvu centralizaciju i unitarizaciju kakvu, kao ideju zagovaraju članice Saveza za pobjedu“, rekao je Milić.

On je dodao da je trenutna vlast pokazala da na Brčko gleda kao na svoj integralni dio u skladu sa arbitražnom odlukom.

„Milion maraka je u prethodnom periodu izvojeno za različite infrastrukturne projekte iz Republike Srpske, milion maraka iz Srbije za izgradnju obdaništa i sve je to pokazatelj da Brčko može da računa na ovu vlast i na institucije Srpske, koje su garant opstanka Srba na prostoru BiH“, rekao je Milić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se