18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Topić: Zatvoreni sistem za naplatu putarine za nekoliko sedmica

BANJALUKA – Direktor preduzeća „Auto-putevi Republike Srpske“ Dušan Topić rekao je danas u Banjaluci da još nekoliko sedmica neće biti u funkciji nove naplatne kućice na auto-putu „9. januar“, ali da će poslije toga biti uspostavljen zatvoreni sistem i početi naplata putarine po pređenom kilometru. 

Komentarišući nedoumice u vezi sa naplatom putarine koje su se pojavile poslije puštanja u saobraćaj kompletne dionice auto-puta od Banjaluke do Doboja, Topić je istakao da je tačno da je sada neujednačen iznos putarine u zavisnosti od pravca i dionice kojima se vozači kreću.

„Naplatne kućice koje su do sada radile nastavljaju da rade po istom režimu. Imaćemo prelazni period od nekoliko sedmica i molim građane da imaju strpljenja. Kada uspostavimo zatvoreni sistem, onda će putarina biti naplaćivana po pređenom kilometru, na osnovu kartica koje vozači dobijaju kada uđu na auto-put“, rekao je Topić.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da će poslije uspostavljanja zatvorenog sistema za naplatu putarine biti korigovan i ujednačen njen iznos.

„Na novim naplatnim kućicama još ne naplaćujemo putarinu, jer sistem još nismo zatvorili u nekim pravcima“, dodao je Trninić.

Kompletan auto-put Banjaluka-Doboj pušten je u utorak u saobraćaj.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se