23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Šukalo: Slučaj neće biti riješen dok su ove ekipe u MUP-u i Tužilaštvu

BANJALUKA – Poslanik Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo smatra da slučaj „Dragičević“ neće biti riješen dok su „ove ekipe u MUP-u i Tužilaštvu, jer je većina njih involvirana u ovaj proces“, te da će narod Srpske na izborima „kazniti one koji su opravdavali i zataškavali ovaj zločin“. 

Šukalo je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da kompletno rukovodstvo MUP-a, kao i kompletan tužilački tim okružnog i republičkog tužilaštva „moraju odmah biti skinuti“ sa ovog slučaja, u skladu sa zakonom i procesuiranjem, jer, kako je naveo, dok oni sjede u ovim institucijama ovaj slučaj neće biti riješen.

„Oni su jedni druge međusobno ucijenili koruptivnim aferama u kojima su učestvovali, zbog čega slučaj ne može da bude rasvijetljen“, tvrdi Šukalo, navodeći da „treba privesti“ načelnika Uprave za organizovani kriminal Darka Ilića, načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske Sinišu Kostreševića i inspektora Dubravka Kremenovića, te tako „smiriti tenziju u javnosti i sprovesti šta je zakonom propisano“.

On tvrdi da u tužilačkom spisu postoje svi dokazi neophodni za procesuiranje odgovornih u slučaju stradanja Davida Dragičevića, te da se postavlja pitanje „zašto Okružno tužilaštvo, tužilački tim, postupajući tužilac ne rade ono što je zakonom propisano i pod čijom je kontrolom“.

Šukalo je ponovo optužio ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača da zajedno sa Okružnim tužilaštvom „opstruiše istragu“, dovodeći ga u vezu i sa „ilagalnom prodajom naoružanja u afričke zemlje“, što bi, prema njegovom mišljenju, moglo imati veze sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

On tvrdi da je slučaj „Dragičević“ toliko „težak i složen i uvezan sa različitim interesnim grupacijama“ da se u njega direktno uključilo i američko tužilaštvo.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se