23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Starješine VRS: Sačuvati mir i bezbjednost

BANJALUKA – Organizacija starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ poziva građane, političke i patriotske snage Srpske da odgovorno i dostojanstveno isprate predstojeće završne predizborne konvencije političkih partija i protestna okupljanja, a nadležne institucije da spriječe sve oblike narušavanja bezbjednosti Srpske. 

Iz ove organizacije navode da je najavljeno okupljanje građana „Pravda za Davida“ potrebno organizovati i sprovesti dostojanstveno, kako takav skup zaslužuje, te spriječiti narušavanje političko-bezbjednosne situacije.

„Organizatori i nadležne državne institucije obavezni su obezbijediti održavanje skupa, eliminišući sve pojedince i grupe koje bi željele skup iskoristiti za lične ciljeve i destabilizaciju Republike Srpske“, navodi se u saopštenju.

Organizacija starješina VRS očekuje od političkih subjekata koji organizuju najavljene predizborne konvencije dostojanstven i odgovoran odnos prema Srpskoj i njenim vrijednostima u čije su temelje ugrađeni životi 30.000 najboljih sinova i kćeri srpskog naroda i čije djelo predstavlja svetinju duboko ukorijenjenu u našim srcima.

„Pokažimo da smo sposobni, bez zapaljive retorike, uvreda i omalovažavanja održati najavljene skupove i poslati jasne poruke biračima, koje će mu pomoći da se opredijeli na predstojećim izborima“, poručuju iz ove organizacije.

Organizacija starješina VRS oštro osuđuje najave „Petog oktobra“ koji „predstavlja tamnu mrlju u sjećanjima naših ljudi na paljevine i rušenje Narodne skupštine i drugih institucija Srbije“, te poručuje da nadležne institucije moraju energično spriječiti pokušaje vandalizma pojedinih grupa na skupovima.

Iz ove organizacije pozvaju građane Srpske da izađu na predstojeće izbore i da svoj glas daju onim političkim snagama za koje vjeruju da će očuvati Republiku Srpske i doprinijeti ubrzanom razvoju, što je, kako se navodi, jedini patriotski, civilizacijski i demokratski put.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se