9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Stala pred oltar i udala se za samu sebe

Tridesetdvogodišnja Lulu Džemimah studirala je na Univerzitetu Oksford, gdje se u potpunosti posvetila nauci, te nije imala šansu da pronađe idealnog partnera.

Lulu Džemimah je govorila iskreno za Daily Mail, kada je novinarima otkrila da zapravo o ljubavi nije ni razmišljala, jer je bila zauzeta studiranjem.

U trenutku kada je osjetila pritisak roditelja, ali i društva, koji su joj poručivali da je vrijeme da se uda, odlučila je da napravi pravo vjenčanje, te je poslala pozivnice svojim prijateljima i familiji.

Iznajmila je vjenčanicu, stala je pred oltar, a čak je i održala govor pred zvanicama u kom je objasnila zašto pored sebe nema muža za svoj 32. rođendan, koji je bio 27. avgusta.

Prijatelj koji radi kao veb-dizajner osmislio je i odštampao njene pozivnice, a drugi prijatelj je platio iznajmljivanje vjenčanice, dok je njen brat spremao tortu.

„Čim sam poslala pozivnice primila sam telefonske pozive u kojima su svi pitali ko je mladoženja. Rekla sam ljudima da je to iznenađenje“, priča ova dama.

„Cijena venčanica u Ugandi je veoma vsioka, ali kada sam im rekla da se udajem za sebe, ponudili su mi da nađu najjeftiniju haljinu. Bilo je i negativnih reakcija u prodavnici“, priznaje.

Kada je došao dan vjenčanja, Lulu kaže da se „osjećala posebno“, čak, kako kaže, imala je veću tremu od same pripreme.

„Provela sam nekoliko minuta razgovarajući sa prijateljima i nerado objašnjavajući da nema mladoženje – većina njih sve do tog trenutka nije znala. Bila sam izuzetno srećna. Toliko prijatelja se pojavilo, kao i međunarodni i lokalni novinari, filmski režiseri i preduzetnici. Brak je izraz ljubavi i posvećenosti, međutim za mnoge ljude i dalje se smatra jedinim načinom da se garantuje finansijska sigurnost žene.“

Lulu je na kraju objasnila zašto se odlučila na ovaj korak, kao i kako u svojoj 32. godini nije pronašla partnera:

„Kroz život sam se vodila strašću i posvećena sam postizanju svojih ciljeva u želji da postanem akademik. Ali moja porodica me je stalno pitala kada planiram da se vjenčam, što je veoma važno u Ugandi, kao i kada ću da imam djecu i stvorim porodicu. Moj otac je napisao govor za vjenčanje kada sam napunila 16. Svaki rođendan moja majka se molila za mene i posljednjih godina molila se da nađem dobrog muža. Ali ja jednostavno nisam željela da razmišljam o oltaru i svadbi“, iskrena je Lulu.

Od novca koji je dobila na svadbi, na kojoj je prisustvovalo 279 ljudi, uspjela je da skupi novac za školarinu na fakultetu.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se