9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Srpski narod da kaže „ne“ bratoubilaštvu, ulici i rušenju Srpske

BEOGRAD – Udruženje „Čast otadžbine“ pozvalo je Srbe u Republici Srpskoj na sabornost i da kažu ne bratoubilaštvu, ulici i rušenju Republike Srpske, kao i da usvoje načelo „Republika Srpske iznad svega“. 

U saopštenju Udruženje „Čast otadžbine“ ističe da, kako se navodi, „patriote iz SDS imaju šansu da ponovo preuzmu istorijsku ulogu i kažu – „Ne ulici i ne rušenju Republike Srpske`“.

„Šansa za naš opstanak u ovom trenutku je povratak na izvorni Dejtonski mirovni sporazum i svi treba da se okupimo oko tog cilja. Neka mir i ljubav zavlada među srpskim narodom“, navodi se iz Udruženja „Čast otadžbine“.

Udruženje je pozvalo srpski narod da mirno izađe na izbore i da dostojan odgovor onima koji pokušavaju da ugroze slobodu i integritet Republike Srpske, te ocijenilio da „haos i ulica“ nisu potrebni jer bi bili pogubni za srpski narod.

„Naša bratska Srbija se decenijama oporavlja od njihovog 5. oktobra i ulice, pa zar nam to nije dovoljna pouka“, kaže Udruženje.

U saopštenju se ocjenjuje da sve ovo što se dešava u Republici Srpskoj, „počev od nametanja nepovjerenja u institucije države, protesta, terorističkog akta, plasiranja laži, stvaranja lažnih afera, predstavlja klasičan primjer specijalnog rata prema Srpskoj“.

„Sve ove aktivnosti finansiraju i planiraju strane obaveštajne službe u saradnji sa OBA BiH i kolaborantima rukovodstva Saveza za promene“, tvrde iz Udruženja „Čast otadžbine“.

Iz Udruženja „Čast otadžbine“ ističu da ne sumnjaju u patriotizam najvećeg dijela članstva SDS sa kojim su se zajedno borili i stvarali Republiku Srpsku.

„Zar da za šaku krvavih dolara koji će završiti u džepovima kolaboracionista, Bakir i oni što su nas bombardovali, kupe, sve ono što smo zajedno izborili?“, pita Udruženje.

Iz Udruženja pitaju „zar je normalno da se prihvate oni pojedinci među Srbima, koje su izabrale strane obaveštajne službe, a sarajevska čaršija ih hvali kao najbolje“.

„Da li je to jasan signal za sve nas patriote iz bilo koje partije, da moramo sagledati o čemu se radi? Ili je normalno da prihvatimo i sledimo sugestije i informacije koje nam dolaze iz bratske Srbije i Rusije i njihovih vođa Putina i Vučića?“, navodi Udruženje.

Udruženje pita „ko ima pravo da sumnja i ne vjeruje ljudima koji raspolažu nepobitnim dokazima o izdaji pojedinaca iz redova srpskog naroda i koji su istinski i jedini prijatelji?“.

„Da li posle ovoga ima mesta našim dilemama, ko je pravi izbor? Zar i napadi stranih ambasada i sarajevske čaršije i njihovih kolaboracionista na predsednika Milorada Dodika i premijera Željku Cvijanović i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača ne govore jasno ko stoji na putu ostvarenja njihovih ciljeva, realizaciji `Islamske deklaracije` i stvaranju unitarne Bosne?“, navodi se u saopštenju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se