15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Pod lupom: Bačen suzavac u Doboju, prekinuto glasanje

SARAJEVO – Dario Jovanović, direktor Koalicije pod lupom, rekao je danas na pres-konferenciji da je na jednom biračkom mjestu u Doboju, u jednoj osnovnoj školi, bačen suzavac i da je zbog tog događaja izborni proces na ovom mjestu prekinut.

Slučaj je prijavljen svim nadležnim institucijama uključujući i policiju.

“Ukupno 72 odsto biračkih mjesta otvoreno je tačno u 7 sati. Između 7 i 7.15 otvoreno je dodatnih 23 posto što znači da je na pet posto biračkih mjesta bilo značajnijih kašnjenja. Do 9 sati zabilježeno je 99 kritičnih situacija. Kritičnim situacijama mi smatramo teža proceduralna i incidenta kršenja izbornog procesa. U četiri slučaja izražena je sumnja na postojanje tzv. bugarskog voza odnosno da je jedan birač već došao s popunjenim listićem, a iznio prazan“, rekao je Jovanović i dodao:

“Najozbiljnija prijava je u Loparama, gdje su se pojavile osobe a falisifikovanim akreditacijama političkih subjekata koji su aktivistima Pod lupom prijetili da napuste biračko mjesto. O ovom slučaju obaviješteni su svi nadležni organi“, naglasio je.

Glasanje u Doboju je prekinuo na jednom biračkom mjestu.

“Na biračkom mjestu u Doboju privremeno obustavljen proces glasanja. Bačen je suzavac u Doboju i prekinuto je glasanje. Koliko znamo upućena policija na ovo biračko mjesto. Koalicija je primila dojave i o kršenju izborne šutnje“, poručio je on.

Biračka mjesta u BiH otvorena su jutros u 7 sati.

(N1)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se