7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Pavić: Izuzetan rezultat, u Narodnoj skupštini 13 ili 14 poslanika

BANJALUKA – Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je izuzetno zadovoljan izbornim rezultatom stranke jer su pobijedili kandidati kooalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, a DNS bi trebalo da ima 13 ili 14 poslanika u Narodnoj skupštini Srpske i jednog ili dva u Parlamentarnoj skupštini BiH. 

Pavić je rekao danas novinarima u Banjaluci da je DNS na ovim u odnosu na prošle izbore zabilježio rast od tridesetak odsto.

„Glasači su nagradili našu miroljubivu retoriku i politiku usmjerenu na stranački program koji podrazumijeva ekonomiju, zapošljavanje i budućnost, a ne prošlost. Očekujemo da ćemo opravdati povjerenje građana i daćemo puni doprinos mirnom formiranju vlasti i stabilnosti Srpske jer smo uvijek bili faktor stabilnosti“, ocijenio je Pavić.

On je rekao da u budućem periodu treba stvoriti uslove da se predizborna obećanja ispune, kao i za prosperitet i bolji život građana.

Odgovarajući na pitanje da li DNS zaslužuje premijersku poziciju, Pavić je istakao da je ta stranka na izborima postigla izuzetne rezultate i da su građani time rekli da bi podržali predsjednika Vlade Srpske iz DNS-a.

„Nemamo razloga da mijenjamo mišljenje koje smo imali prije izbora. Da smo imali slab rezultat, imali bismo razloga da o tome razmislimo. Ovako, smatramo da sada imamo razloga da to sa koalicionim partnerima /SNSD-om i SP-om/ sprovodimo“, naveo je Pavić.

On je rekao da je rano govoriti o formiranju vlasti i koalicionim odnosima.

„Treba prvo znati stvarne rezultate, a nakon toga mirno prići formiranju vlasti. DNS ima svoj stav i logično je da prvo razgovaramo sa starim koalicionim partnerima. Nećemo ni sa kim govoriti dok s njima ne obavimo razgovor“, rekao je Pavić.

Govoreći o opozicionom osporavanju izbornih rezultata i zahtjevu da se ponovo broje glasovi, Pavić je istakao da DNS nije imao takve zahtjeve, niti se žalio na tom planu.

„Ne razumijemo termine ‘prljava kampanja’ i ‘krađa glasova’. To je za nas nepoznato“, rekao je Pavić.

On je poručio da su netačne i prizemne spekulacije o postojanju dvije struje u DNS-u, navodeći da je ta priča bila plasirana s ciljem narušavanja izbornih rezultata te stranke.

„To nije uspjelo. Borba između pojedinih kandidata za lične glasove ne može se smatrati borbom protiv stranke i slično. Svi ti glasovi osvojeni su unutar stranke i stranka je iznad svakog pojedinca i glasa koji je neko dobio“, ocijenio je Pavić.

Kada je riječ o tome da HDZ BiH osporava izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Pavić je rekao da je njegov izbor po Dejtonu legalan, a da li je legitiman ili ne, „to će se međusobno dogovoriti u Federaciji BiH“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se