14.3 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Otvorena novoizgrađena bolnica „Srbija“ (foto)

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je otvorena Bolnica „Srbija“, u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM, a svečano presijecanje vrpce obavili su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, resorni ministar Dragan Bogdanić i izaslanik predsjednika Srbije Nebojša Stefanović. 

Nakon toga, visoke zvanice su obišle novoizgrađenu bolnicu, gdje su se upoznale o kapacitetima ove velelepne zdravstvene ustanove.

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu položen je 7. jula prošle godine, a u izgradnju je uloženo više od 54 miliona KM. Zgradu čine dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji su povezani polikliničkim objektom, čineći kompleks od oko 15.000 metara kvadratnih sa oko 210 bolničkih kreveta.

Planirano je da nova bolnica u Istočnom Sarajevu dugoročno pruža savremene medicinske usluge za 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije.

Novoizgrađeni bolnički kompleks sagrađen je po najvišim evropskim standardima, prije predviđenog roka i savremeno je opremljen.

Bolnica je naziv dobila kao znak zahvalnosti Srbiji za liječenje građana Sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,107PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se