18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Neka hodnik postane zvijezda stana

Po hodniku se dom poznaje, česta je uzrečica brojnih esteta koji ulaznim kvadratima daju veliku važnost.

Hodnik, naime, postaje sve češći detalj u stanu s vrlo promišljenim odabirom boja zidova, detalja i namještaja. Donosimo inovativna rješenja kako na najbolji način iskoristiti često zapostavljeni prostor i poraditi na njegovom prvom utisku.

Lusteri

Lusteri su sjajan i upečatljiv ukras za svaki dio vašeg doma, a vrlo lako mogu podići i cjelokupni vizuelni utisak vašeg hodnika. Ako ste ljubitelji klasičnog stila uređenja, onda ćete se vjerovatno odlučiti i za neki rustikalni luster, a ljubitelji modernijih enterijera poželjeće modernija rasvjetna tijela. Ne plašite se ni grandioznih lustera, ali imajte na umu da je u tom slučaju veoma važna visina prostora.

Fotografije i slike

Ako nemate hodnik iskoristive veličine, nego on ima isključivo ulaznu funkciju, iskoristite ga tako što ćete u njemu napraviti svoju malu umjetničku galeriju. Na zidove hodnika možete izložiti slike, a ako više volite fotografije, napravite zidnu galeriju najdražih fotografija. Na taj način čitav prostor ćete učiniti „svojim“.

(Koristan) komad namještaja

U veće hodnike stanu i komode koje su izrazito korisne jer služe kao dodatan prostor za skladištenje stvari. Ako odaberete neki „otkačeniji“ primjerak u zanimljivoj boji ili s posebnim ručkama, komoda postaje i sjajan ukras hodnika.

U manje hodnike smjestite male zidne garderobere s vješalicama za kapute i jakne, a poželjan dodatak je i mala klupa koja je praktična prilikom obuvanja obuće.

Upečatljive boje

Ne morate igrati na sigurno kada je u pitanju uređivanje hodnika. Slobodno eksperimentišite s upečatljivim bojama bez obzira na to da li se radi o uređenju zidova ili namještaju i dodacima za dom koje želite staviti u hodnik. Na hodniku možete i isprobati sviđaju li vam se određene nijanse u vašem domu pa iskoristite tu priliku prije nego što se odlučite za uređenje ostalih prostorija.

Nepostojeći hodnik

Nepostojeći hodnik iz kojeg se direktno ulazi u kuhinju ili dnevni boravak mana je brojnih stanova, ali i za takav postoji niz jeftinih rješenja. Jedno je obična viseća drvena ploča kojom uz nekoliko kvačica i dekorativnim tepihom zamjenjujete garderobni ormar.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se