14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Napadnuta ekipa RTRS-a, grupa „Pravda za Davida“ negira umješanost (video)

BANJA LUKA – Novinar Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Nikola Marić, poznatiji kao ‘Nidžo Radoznalac’, napadnut je danas u centru Banjaluke dok je snimao anketu za emisiju “Računica”.

Napadač je od novinara RTRS zgrabio mikrofon i bacio na zemlju. Prije toga novinarskoj ekipi je uputio niz pogrdnih riječi.

Kako je RTRS saopštio, riječ je o novinaru Miljanu Kovaču iz Gradiške. On je u julu ove godine verbalno napao premijerku Željku Cvijanović tokom posjete ovom gradu, nakon čega mu je uručen prekršajni nalog.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ oglasili su se saopštenjem o ovom incidentu, te negirali svaku umješanost u napad na ekipu RTRS-a.

„Napad na ekipu RTRS nema veze s grupom „Pravda za Davida“. Važno je reći da je priča koja je objavljena potpuno tendenciozna i netačna. Prvo, Miljan Kovač nije član grupe „Pravda za Davida“ nego je čovjek koji podržava „Pravdu za Davida“”, rekla je Danijela Ratešić.

Dodaju da se na trgu apsolutno ništa nije desilo, nikakvog fizičkog obračuna.

„Grupa Pravda za Davida ostaje mirna i dostojanstvena do kraja. Pozvamo građane da mirno i dostojanstveno dođu na trg i bez bilo kakvih provokacija na miran način pruže podršku porodici koja mjesecima traži da sazna ko je ubio Davida Dragičevića“, dodala je Ratešićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se