SPORT

Napad ili odbrana, Krstajićeva dilema i moguće formacije Srbije za meč sa Crnom Gorom

Fudbaleri Srbije igraju večeras od 20.45 istorijski meč sa Crnom Gorom, prvi od raspada zajedničke države, u okviru trećeg kola Lige nacija. Ovaj meč bi mogao po mnogo čemu da predstavlja i prekretnicu za budućnost “orlova”.

Otišli su repreze tativci bez nekoliko članova startne postave, pa će selektor Mladen Krstajić morati dobro da promiješa karte pred duel sa “sokolovima”. U odbrani neće moći da računa na Aleksandra Kolarova, koji po riječima trenera Rome Euzebija di Frančeska u ovom trenutku ne može ni da stoji, pa će ga po svemu sudeći na toj poziciji odmijeniti Milan Rodić.

Ova je očekivana, prinudna izmjena, a uz njega bi posljednju liniju trebalo da čine Nikola Milenković, Miloš Veljković i Antonio Rukavina, dok je na golu mjesto rezervisano za Marka Dmitrovića.

Znantno veće glavobolje selektor imati kada je u pitanju sastavljanje veznog reda. Nemanja Matić nije otputovao sa ekipom u Podgoricu, a razlozi će se tek saznati. Pored njega na sredini terena su “orlovi” lišeni i pomoći Adema Ljajića, ali će izgled ove linije umnogome zavisiti od toga da li će Srbija od prvog minuta napadasti rivala.

Krstajić je najavio mogućnost da od starta vidimo Aleksandra Mitrovića u paru sa Aleksandrom Prijovićem jer se oba napadača nalaze u fenomenalnoj formi. Ovim bi se možda “orlovi” okrenuli izrazito napadačkom fudbalu, a ovaj tandem bi mogao da bude koban po mnoge protivničke odbrane.

Ukoliko se selektor opredjeli za ovu formaciju u veznom redu bi se vjerovatno našli Filip Kostić, Sergej Milinković Savić, Nemanja Maksimović i Dušan Tadić.

Ukoliko, pak, Krstajić ostane vjeran svojoj viziji fudbala sa jednim napadačem za očekivati je da vezni red pretrpi značajnije promjene trojka koja je “zacementriana” Kostić – Milinković Savić – Tadić, dok bi “osigurači” trebali da im budu mladi zadnji vezni fudbaleri Saša Lukić i Nemanja Maksimović. Posljednja dvojica nisu dobijala mnogo prilike u prošlosti, ali sasvim sigurno predstavljaju ozbiljan zalog za budućnost.
Naravno, ostaje mogućnost da se ekipa iz jedne formacije transformiše u drugu usljed dešavanja na terenu, pa ne bi bilo iznenađenje da na stadionu pod Goricom vidimo obje formacije.

Prva varijanta: Dmitrović – Rodić, Milenković, Veljković, Rukavina – Kostić, Milinković Savić, Maksimović, Tadić, Mitrović, Prijović.

Druga varijanta: Dmitrović – Rodić, Milenković, Veljković, Rukavina – Lukić, Maksimović, Kostić, Milinković Savić, Tadić, Mitrović.

Sa druge strane za očekivati je da Ljubiša Tumbaković, selektor Crne Gore, izvede sljedećih 11 fudbalera: Petković – Stojković, Tomašević, Simić, Marušić – Vešvoć, Kosović, Šćekić, Janković – Jovetić, Bećiraj.

(Blic)

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte još
Close
Back to top button
Close
Close