9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Magla smanjuje vidljiuvost u kotlinama i uz riječne tokove

BANJALUKA – Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na pordučju Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja i Foče, a vozačima se savjetuje oprez i zbog mogućih odrona na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Povodom opštih izbora tokom sutrašnjeg dana na svim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti. U Republici Srpskoj na snazi je i zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone.

Zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, na magistralnom putu na području Trebinja, dionica prema Trnovici dva, te na dionici Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica gdje je u toku sanacija mosta preko rijeke Moštanice.

Zbog klizišta usporeno se saobraća na putevima Karanovac-Crna Rijeka, Bratunac tri-Drinjača, Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić zbog klizišta u rejonu Čelića.

Na ulazu u Banjaluku u toku je uklanjanje naplatnih kućica iz pravca Klašnica zbog čega je na tom dijelu puta izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na regionalnom putevu Teslić-Podjezera /FBiH u mjestu Žeželja, dok je na putnom pravcu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Banjaluke do 22. oktobra od 7.00 do 19.00 časova zbog sanacionih radova na kolovozu na Bulevaru Srpske vojske saobraćaj će se odvijati jednom trakom od Rebrovca prema pijaci.

Za sva vozila na snazi je zabrana saobraćaja u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, preko Zelenog mosta, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na području FBiH zbog radova izmijenjen je saobraćaj na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim na magistralnim putnim pravcima Novi Travnik-Bugojno, Blažuj-Gromiljak /Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak/, Mrkonjić Grad-Ključ, Teslić-Karuše, Donji Vakuf-Travnik i Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i na regionalnim putevima Prozor-Tomislavgrad /Podbor-Aćimići/ i Lješevo-Visoko.

Iz AMS savjetuju vozačima da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove budu oprezni i vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se