23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kovačević: Opozicija prešla svaku mjeru i postala prijetnja za građane Srpske

BANJALUKA – Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da su u toj stranci šokirani informacijom koju je saopštio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač da je za teroristički napad na poslovnu zgradu u Banjaluci osumnjičen pripadnik opozicije, odnosno povjerenik SDS-a za opštinu Čelinac, navodeći je to „dno političke kampanje u istoriji Srpske“. 

„Kada je riječ o opoziciji kampanja je do danas bila apsolutno prljava i negativna, plaćali su novčane kazne, ali ovo što su sada uradili je vjerovatno najbijedniji pokušaj sticanja političkih poena u istoriji političkih kampanja“, rekao je Kovačević Srni.

On je podsjetio da su od SDS-a i Saveza za promjene navikli na mnoge opstrukcije i napade na Republiku Srpsku, ali da su oni do sada većinom bili verbalni i zasnovani na pokušajima da Srpska bude finansijski blokirana.

„Ovo sada je prešlo svaku moguću mjeru jer vidimo da su pripadnici opozicije počeli da izvršavaju terorističke napade na objekte u Srpskoj kako bi obmanuli javno mnjenje i pokazali da je stanje bezbjednosti na izuzetno lošem nivou. Jedino što je bezbjednosno sporno u Srpskoj jeste takva opozicija i takav SDS“, rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izabrao osumnjičenog za napad na zgradu Aleksandra Radića da predstavlja SDS u opštini Čelinac.

„Mektić bi u najmanju ruku trebalo da hitno podnese ostavku i povuče se iz izborne trke. To bi bilo najmanje što SDS može da uradi i pokaže bilo kakvu političku odgovornost prema građanima Republike Srpske“, kaže Kovačević.

Lukač je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Aleksandar Radić /42/, povjerenik SDS-a u Čelincu, 31. marta ispalio „zolju“ na zgradu koncerna „Agram“ u banjalučkom naselju Borik.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se