15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Kovačević: Izlaznost od 50 do 55 odsto, očekujemo unjedljivu pobjedu

BANJALUKA – Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je izlaznost na današnjim izborima od 50 do 55 odsto, da je na istom nivou kao i na prethodnim, te naglasio da ova stranka očekuje ubjedljivu pobjedu kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i Milorada Dodika. 

„Tu nema dileme. Takođe, očekujemo da će i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i u Predstavničkom domu parlamenta BiH naša stranka sa koalicionim partnerima imati ubjedljivu većinu kada je riječ o kvoti iz Republike Srpske“, istakao je Kovačević na prvoj konferenciji za novinare u izbornoj noći.

Kovačević je rekao da SNSD očekuje da će uskoro proglasiti i pobjedu i najavio dolazak predsjednika stranke i kandidata za srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika u Izborni štab u Banjaluci.

On je naglasio da je predizborna kampanja za ovogodišnje opšte izbore definitivno bila najprljavija u istoriji Republoike Srpske.

„Tu posebno mislim na opoziciju koja nije birala sredstava i koristila je najrigidnije uvrede i fašističke parole kako bi vrijeđala naše kandidate i članove njihovih porodica. To su građani itekako prepoznali i vjerujem da su danas takvo ponašanje i kaznili“, istakao je portparol SNSD-a.

On je ukazao i da miješanje stranog faktora nikada nije bilo jače kao na ovim izborima, te da se nisu birala sredstava, od onih u finansijskom smislu pa nadalje.

Kovačević je podsjetio i na današnju izjavu ambasadora SAD u BiH Morin Kormak koja je pozivala građane da izađu na izbore u što većem broju, jer su, kako kaže, već tada bili svjesni da će SNSD biti ubjedljivi pobjednik ovih izbora.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se