7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Izgradnja autoputa „9. januar“ znači ekonomski napredak

LAKTAŠI – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas da je za Srpsku od ogromnog značaja što je uspjela da izgradi auto-put „9. januar“, jer to znači ekonomski napredak društva. 

Čubrilović je podsjetio da je Srpska za vrijeme sadašnje vlasti uspjela da realizuje značajne projekte u koje spada izgradnja ovog auto-puta, za šta je utrošeno više od 400 miliona evra, zatim izgradnja auto-puta od Banjaluke do Gradiške, te puta preko prevoja Čemerno.

„Ovo je sve rezultat Vlade koju predvodi koalicija DNS, SNSD, SP. Naš cilj kada smo došli na vlast jeste bila izgradnja mreže auto-puteva, ali i realizacija značajnih infrastrukturnih projekata“, rekao je Čubrilović na otvaranju dionice auto-puta „9. januar“ od Drugovića do Prnjavora.

On je naglasio da su izgradnjom auto-puta „9. januar“ stvoreni uslovi za razvoj Republike Srpske i bolje sutra za sve građane.

Čubrilović je zahvalio i rukovodstvu Srbije za pomoć Republici Srpskoj.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je Vlada Srpske prepoznala značaj ulaganja u modernu infrastrukturu.

„Pokazali smo da smo sposobni da realizujemo najzahtjevnije projekte, a jedan od takvih je izgradnja auto-puta `9. januar`“, rekao je Trninić.

On je izrazio nadu da će u Srpskoj biti nastavljena realizacija značajnih infrastrukturnih projekata, a time i unaprijeđena ekonomija.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas dionicu auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora dugu 25 kilometara, čime je završena izgradnja auto-puta „9. januar“ od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

Dužina auto-puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionici prelaziti za oko sat vremena.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se