12 C
Zvornik
19. април 2024.

Iz Doboja se u pobjedničkom ambijentu šalje poruka da RS pripada narodu

DOBOJ – Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je večeras u Doboju da ovaj grad pripada SDS-u iz koga se u pobjedničkom ambijentu šalje poruka da Republika Srpska pripada narodu. 

„Zajedno odavde iz Doboja, moj prijatelj /kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH/ Mladen Ivanić i ja krećemo u pobjedu, koja je potrebna Republici Srpskoj“, rekao je Govedarica novinarima prije početka izborne konvencije partija SzP u Doboju.

On je naveo da su Srpskoj potrebni mirni, demokratski i dostojanstveni izbori u nedjelju, 7. oktobra, kako bi građani dali svoj glas politikama u koje vjeruju.

Kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će Vukota Govedarica i on pobijediti svoje protivkandidate na izborima za funkcije predsjednika Republike Srspke i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ivanić je izrazio žaljenje što njegov protivkandidat /Milorad Dodik/, iako pozvan, nije htio da učestvuje u TV duelu.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić poručio je da se krajem druge decenije 21. vijeka identitet srpske nacije u Srpskoj i BiH ne smije graditi na teorijama zavjera, konfliktima, već na najboljim rezultatima u ekonomiji, socijalnim davanjima i kulturi.

„Mi smo veličinu svoje nacije pokazali krajem 20. vijeka ratom u kojem smo istrajali i iz čega je iznikla Republika Srpska, a danas Srpsku u svijetu možemo afirmisati samo na taj način da se iz nje čuje dobar glas“, izjavio je Čavić.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Nebojša Marić poručio je da će po osvajanju poslaničkog mandata insistirati da Doboj, Petrovo i Teslić dobiju ravnopravni status, kao i svi drugi gradovi u Republici Srpskoj.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Olivera Nedić rekla je da očekuje da će građani prepoznati i odabrati odgovorne ljude koji će ponuditi drugačiju politiku koja može dati odgovore na probleme koji traju decenijama.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Slobodan Vasiljević poručio je da će ova stranka dati sigurno jednog poslanika iz te izborne jedinice.

Nosilac liste SDS-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice dva Obren Petrović rekao je da očekuje glasove svih građana Doboja i poručio da će se kao poslanik boriti za jedinstvo i slogu, te zajednički nastup prema Sarajevu kako bi se ostavrila najbolja rješenja za građane Doboja i Republike Srpske.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se