14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Instagram ima novog direktora

Nakon odlaska osnivača Instagrama Kevina Systroma i Mikea Kriegera s vodećih pozicija te društvene mreže, Facebook je početkom sedmice postavio Adama Mosseria, svog dugogodišnjeg izvršnog direktora, na mjesto direktora Instagrama.

Naime, prije sedmicu dana osnivači Instagrama Systrom i Krieger naglo su najavili odlazak iz te društvene mreže.

Oni su prije šest godina prodali Instagram za milijardu dolara gotovine i udio dionica Facebooka, no ostali su ga voditi kao direktori. Instagram je skupio više od milijardu korisnika i jedna je od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu.

Mosseri je bio jedan od menadžera Instagrama od ove godine, a ranije je vodio Facebookov odjel News Feeda. Mosseri će odmah preuzeti kontrolu nad Instagramom, rekla je portparolka Instagrama CNBC-u.

„Oduševljeni smo što ćemo predati uzde menadžeru s jakim iskustvom u dizajnu, s fokusom na jednostavnost, kao i s dubokim razumijevanjem važnosti korisnika“, rekli su Systrom i Krieger u saopštenju.

Prethodno je Systrom u intervjuu WSJ Magazinu napomenuo kako on i Krieger nisu imali nikada idejnih mimoilaženja s vodstvom Facebooka te da su otišli „kako bi se posvetili novim stvarima“.

Prema analitičarima Bloomberga, Instagram sada vrijedi 100 puta više nego za što je prodan Facebooku pa je toj društvenoj mreži jedna od najisplatljivijih investicija.

(index.hr)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se