23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Granična policija na području Sapne spriječila krijumčarenje sedam Avganistana

SARAJEVO – Pripadnici Granične policije BiH spriječili su na području Sapne krijumčarenje sedam ilegalnih migranata bez identifikacionih dokumenata, a koji su izjavili da dolaze iz Avganistana. 

Strani državljani su otkriveni juče, prilikom kontrole dva automobila marke „golf“ kojima su upravljali državljani BiH čiji su inicijali S.I. /37/ i S.I. /50/, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi, o događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH i protiv njih će ovoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Istog dana, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo otkrili su, prilikom kontrole državljanina Avganistana čiji su inicijali S.S. /44/, krivotvorenu putnu ispravu Turske koja je glasila na drugo ime i kojom je pokušao ući u BiH.

Pregledom ličnog prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera, službenici ove jedinice našli su i krivotvorenu ličnu kartu i vozačku dozvolu Turske, kao i originalni pasoš Avganistana na osnovu kojeg je utvrđen njegov identitet.

Ovaj muškarac, koji je stigao letom iz Dubaija, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave i biće predat tužiocu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo na dalje postupanje, a krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti.

Službenici Jedinice granične policije Kamensko uhapsili su u utorak, 9. oktobra državljane Indije J.S. /32/ i M.A.S. /25/, nakon što su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali izaći iz BiH s pasošima Indije u kojima se nalaze krivotvoreni stikeri Šengen vize Francuske i NJemačke.

Oni su kontrolisani u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Split na prelazu Kamensko.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Livno, prema čijem nalogu su pasoši sa spornim vizama privremeno oduzeti, a protiv državljana Indije ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Srbije u BiH.

Krijumčarenje je otkriveno u graničnom pojasu Amajlije /Bijeljina/ kada je više nepoznatih lica, čamcem preko rijeke Drine, prokrijumčarilo robu, te je pokušalo dalje transportovati u vozilo s nepripadajućim registarskim oznakama BiH.

O ovom događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju i pronalasku osoba za koje postoji sumnja da su počinile krijumčarenje robe.

Isti dan su službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili državljane Hrvatske čiji su inicijali K.Š. /26/, J.Š. /23/ i K.Š. /31/ jer je utvrđeno da je za njima Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Oni su kontrolisani pri izlasku iz BiH na prelazu Popovi i predati službenicima Policijske uprave Prijedor.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se