6.4 C
Zvornik
27. март 2024.

Eksplozija u Rafineriji nafte u Brodu, ima povrijeđenih (foto/video)

BROD – U Rafineriji u Brodu večeras se dogodila jaka eksplozija, a nekoliko radnika je povrijeđeno, potvrdio je za „RTRS“ načelnik opštine Ilija Jovičić.

Jovičić je rekao da se eksplozija dogodila oko 21.30 časova i da su sve vatrogasne jedinice na terenu.

On je Srni rekao da je u toku hospitalizacija povrijeđenih u večerašnjoj eksploziji u Rafineriji nafte i gašenje požara.

On nije mogao da precizira tačan broj povrijeđenih.

„Vatrogasne ekipe su na terenu i gase požar. Mislim da će biti u redu i da se neće širiti“, naveo je Jovičić.

On je rekao da se još ne može govoriti o tome šta je uzrok eksplozije.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara je povodom eksplozije u rafineriji u Brodu kazao da je teško reći o čemu se radi, ali da nema potrebe za panikom.

„Teško je reći o čemu se radi. Po priči ljudi koji su nekad radili u rafineriji navodno je do eksplozije došlo u postrojenju 4. I sad gori, nakon više od pola sata, još ne vidimo vatrogasce, ne znamo što se točno događa niti možemo uspostaviti vezu. To je postrojenje u kojem je benzin, nafta… Ova eksplozija je Brođane dobro uplašila, nije ugodno. Nema evakuacija, nema potrebe za panikom, ako stigne poziv iz Bosanskog Broda, Zagreb daje odobrenje, mi ćemo pokušati pomoći“, rekao je Duspara za „RTL“.

„Još nismo dobili zahtjev za pomoć, imamo dogovoren krizni stožer u županiji u 22.30, ja kao gradonačelnik nisam dobio poziv“, rekao je Duspara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se