ZVORNIK: Dodik osvojio 16.463 glasa, Ivanić 9.525

ZVORNIK – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik osvojio je 16.463 glasa, dok je za kandidata Saveza za pobjede Mladena Ivanića glasalo 9.525 birača, nepotpuni su podaci Gradske izborne komisije Zvornik.

Na birališta u ovom gradu izašalo je 30.219 birača, ili 60,11 odsto od ukupno 50.174 glasača sa redovnog biračkog spiska.

I Željka ubjedljiva

Prema podacima gradskog izbornog štaba SNSD-a u Zvorniku a na osnovu 95 odsto obrađenih glasova, kandidat koalcije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović dobila je 14,880 glasova dok je za kandidata „Saveza za pobjedu“ Vukotu Govedaricu glasalo 9.193 birača.

Borenović priznao

Govoreći sa ispred svoje strane (PDP) Branislav Borenović na pres konferenciji pomenuo je Zvornik u negativnom kontekstu insinuirajući da je izborni proces u Zvorniku u potpunosti narušen kupovinom i krađom glasova, iako je predsjednik GIK Zvornik saopštio da u Zvorniku nije bilo većih kršenja izbornog procesa.

Borenovićeva neodmjerena izjava izazvala je oštre reakcije građana Zvornika. Našoj redakciji stiglo je nekoliko poruka građana koji su iznenađeni i uznemireni paušalnom i neodgovornom izjavom predsjednika parlamentarne stranke.

Back to top button