18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Moja će politika biti u skladu sa interesima Republike Srpske

BANJALUKA – Kandidat koalicije SNSD-DNC-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je prema podacima Centralne izbore komisije BiH u ubjedljivom vođstvu za ovu funkciju, rekao je da će njegova politika biti prvenstveno u skladu sa interesima Republike Srpske, a što će morati da prati i spoljna politika BiH. 

„Ako ta politika bude u interesu Republike Srpske i svih drugih naroda neću imati ništa protiv. Time ne činim ništa loše ni Hrvatima, niti Bošnjacima. Preispitaćemo mnoge stvari, loša ambasadorska imenovanja, sve i jedan će morati podnijeti ostavku istog trenutka kada preuzmem dužnost i onda ću odlučiti na koji način i ko će predstavljati Srbe“, poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da se ne želi miješati u izbornu volju drugih naroda i da će oni koji budu formirali vlast u Federaciji BiH za njega biti partneri.

„Smatram da na taj način možemo izgraditi neku vrstu stabilnosti. Mene interesuje stabilnost u BiH, meni ne treba nikakva destabilizacija, bez obzira šta neki pisali. Mene interesuje mir, stabilnost i uvažavanje interesa svih naroda. Ukoliko nešto budem predložio što je protiv Bošnjaka pristajem da se odbije, ali isto tako neću pristati nikada da neko nameće nešto što je protiv srpskog naroda i, u tom pogledu, će se kretati moj odnos sa svima“, kaže Dodik.

On je rekao da neće „potkopati“ razvojne interese Federacije BiH, ni Bošnjaka, niti Hrvata, ali će se snažno suprotstaviti svakom pokušaju urušavanja razvojnih šansi Srpske, čega je ranije bilo na pretek.

„Ne doživljavam institucije BiH nadređenim Republici Srpskoj. Ponašaću se u skladu sa Ustavom. Mene obavezuje srpski narod koji je glasao za mene i tako ću se ponašati“, poručio je Dodik.

On je naglasio da će pred Narodnom skupštinom prije nego što ode u Sarajevo položiti zakletvu kao srpski član Predsjedništva BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se