9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: Izgradnja autoputa „9. januar“ simbol moći RS

LAKTAŠI – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Drugovićima kod Laktaša da je izgradnja auto-puta „9. januar“ simbol moći Republike Srpske i da će realizacija infrastrukturnih projekata doprinijeti nacionalnoj integraciji i ekonomskom razvoju. 

„Ovaj auto-put ide kroz srce Srpske, na šta sam izuzetno ponosan. Republika Srpska je pokazala sposobnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte, što će biti i ekonomski isplativo“, rekao je Dodik na otvaranju dionice auto-puta „9. januar“ od mjesta Drugovići do Prnjavora.

On je naglasio da je Republika Srpska danas veliko gradilište.

„Nedavno smo u Srpskoj otvorili moderan Univerzitetski klinički centar, sutra ćemo otvoriti Hidroelektranu `Bočac`, a u petak, 5. oktobra, modernu bolnicu u Istočnom Sarajevu. To je dio značajnih projekata koje je za sve ove godine realizovala ova vlast i sugurno da tu nećemo stati“, naglasio je Dodik.

On je naveo da bez auto-puteva nema otvaranja novih radnih mjesta, a samim tim ni razvoja ekonomije.

Predsjednik Srpske zahvalio je svima koji su podržali ideju o izgradnji mreže auto-puteva u Republici Srpskoj.

„Srpska je prošla najteži period pritisaka i sudbina je sada u našim rukama, što ćemo dokazati i 7. oktobra“, poručio je Dodik.

On je ponovio da nema slobode bez države, a da državu odlikuju auto-putevi i bolnice.

„Želimo mir na ovim prostorima, jer oni koji ga žele grade auto-puteve, a ne naoružavaju se. Ovaj auto-put ide kroz srce Srpske i dalje će ići prema Srbiji“, istakao je Dodik.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i rukovodstvu Srbije na pomoći koju pružaju Republici Srpskoj.

„Jedinstvo Republike Srpske i Srbije su prirodni, jer smo jedinstven srpski narod. Ne treba da odustanemo od toga. Moramo graditi nacionalni i državni identitet“, rekao je Dodik, uz poruku „Živjela Republika Srpska, živjela Srbija“.

Svečanosti su, osim Dodika, prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske i direktor „Auto-puteva Republike Srpske“ Dušan Topić.

U Drugovićima su na svečanosti prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, te brojni građani.

Dužina auto-puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionici prelaziti za oko sat vremena.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se