5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Đoković: Cilj – prvo mjesto do kraja godine!

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je glavni cilj da do kraja sezone prestigne Španca Rafaela Nadala i vrati se na čelo ATP liste.

Đokoviću na Mastersu u Šangaju, gdje je danas eliminisao Italijana Marka Čekinata 6:4, 6:0 za plasman u četvrtfinale, finale garantuje drugo mjesto, a osvajanje turnira dolazak na samo 35 bodova manje od Nadala koji je zbog povrede otkazao nastup.

– Učiniću sve da budem ponovo broj jedan. To je vjerovatno najveći cilj do kraja sezone – rekao je Đoković posle meča sa Čekinatom, a prenosi ATP.

Srpski as je baš posle poraza u junu od Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa krenuo sa sjajnim igrama, pobjedio je na 28 od 30 mečeva, uz osvajanje dva gren slema na Vimbldonu i US Openu i približio se samom vrhu.

– Veoma sam zadovoljan zbog načina na koji sam koristio servis na prva dva meča na turniru. To je jako bitno. Htio sam protiv Čekinata da igram dužu razmjenu i bio sam agresivan kada je bilo potrebno. Drugi set mi je bio perfektan i drago mi je kako sam završio meč – poručio je Novak.

Đokovićev rival za mjesto među četiri najbolja u Šangaju biće sutra Južnoafrikanac Kevin Anderson.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se