13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Crnadak: Zadovoljni smo rezultatima za parlament

BANJALUKA – Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da je zadovoljan što je ova stranka zabilježila pomak na opštim izborima, navodeći da će PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske imati devet poslanika, te dva u parlamentu BiH. 

On kaže da nema uslova za bilo kakve pregovore o stvaranju srpskog bloka na nivou BiH dok se „ne raščisti situacija u vezi sa glasanjem za srpskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Srpske“.

Crnadak je dodao da PDP traži ponovno prebrojavanje glasova za nivo srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Srpske, jer se na ovim izborima, kako tvrdi, desila „kupovina glasova“.

„PDP će Centralnoj izbornoj komisiji BiH sutra dostaviti detaljne prigovore jer postoji ogroman broj prijavljenih neregularnosti“, rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On kaže da su u PDP-u uvjereni da su kandidati Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske Mladen Ivanić i Vukota Govedarica dobili više glasova od protivkandidata.

„Insistiramo da se utvrdi da li je na glasačkim listićima koje su popunili građani Srpske ono što je i u zapisnicima. Treba da utvrdimo da li je isti broj listića i onih koji su zaista glasali ili je velika razlika“, rekao je Crnadak.

On smatra da CIK BiH nije obezbijedio regularno održavanje izbora, o čemu je PDP obavijestio OEBS, Savjet Evrope i EU.

„Prije konstutuisanja vlasti, u BiH se mora postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona“, istakao je Crnadak.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se