23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

CIA, NSA, Vol Strit, „Boing“ i mediji imaju istog (tajnog) gazdu

VAŠINGTON – „Duboka država“ u SAD, odnosno stvarni centri moći, drže u rukama sve obavještajne agencije, najveće medije, najjače lobističke grupe i najveći dio birokratskog državnog aparata, prenose portali za političku analitiku. 

Bivši pripadnik CIA Kevin Šip tvrdi da u SAD postoji 10.000 tajnih lokacija na kojima 1.271 tajna agencija i 1.931 velika privatna korporacija iz vojnoobavještajno industrijskog kompleksa obavlja antiustavne aktivnosti.

Šip, koji je i pisac knjiga o „dubokoj državi“, navodi da u ovim poslovima učestvuje najmanje pet miliona ljudi, koji imaju ugovore o tajnosti podataka, a da najmanje njih 854.000 ima pristup državnim tajnama.

Kako procjenjuju „uzbunjivači“, osobe i organizacije koje ukazuju na anomalije sistema, poput Edvarda Snoudena ili „Vikiliksa“, najvažniji cilj „duboke države“ je ukidanje ili marginalizovanje američkog Ustava.

Oni žele da ukinu građanska prava, i Amerikanaca i „došljaka“, te uvedu politički sistem koji se zasniva na tajnosti, strahu i beskonačnim ratovima.

Cijela „duboka država“ i njen izdanak „tajna vlada“, tvrde „uzbunjivači“, potiče iz američkog Savjeta za spoljne odnose, koji su 1921. godine formirali članovi najvećih bankarskih porodica – Rotšild, Rokfeler i Morgan.

Oni su kasnije formirali CIA, a više od 20 dosadašnjih direktora te agencije došlo je upravo iz Savjeta za spoljne poslove. I osnivači „Vašington posta“ takođe su bili članovi tog savjeta, kao i niz rukovodilaca danas vodećih američkih medija.

U svojim predavanjima Kevin Šip navodi da je jedna od antiustavnih aktivnosti „duboke države“ u SAD i stvaranje takozvanog tajnog obavještajnog budžeta, koji se mjeri milijardama dolara. Tako se finansiraju ratovi, državni udari i smjene vlasti širom svijeta.

„Uzbunjivači“ tvrde da je Nacionalna agencija za bezbjednost /NSA/ posebno važna za ove strukture i da je zadužena za špijuniranje i prikupljanje podataka o američkim građanima.

Na njenom udaru bio je i sadašnji američki predsjednik Donald Tramp, kojem je ta agencija podmetnula optužbe da je „ruski čovjek“.

Silicijumska dolina predstavlja takođe instrument u rukama američke „duboke države“, tvrde ovi izvori.

Oni objašnjavaju da najveće multinacionalne kompanije iz oblasti informacionih tehnologija – „Gugl“, „Jahu“, „Fejsbuk“ i „Amazon“, direktno zavise od basnoslovnih ugovora sa obavještajnim i drugim agencijama „tajne vlade“ i „duboke države“.

U „krupne igrače“ ove velike organizacije ubrajaju se, prema „uzbunjivačima“, i predvodnici vojnoindustrijskog kompleksa: „Lokid Martin“, „DŽeneral dajnamiks“, „Boing“, te „Rateon“.

SAD su najveći izvoznik oružja u svijetu, sa oko 46 milijardi dolara godišnje zarade.

„Uzbunjivači“ kao stub „duboke države“ uvijek pominju Vol strit, koji je povezan sa Nacionalnim trezorom. Trezor vodi dokumentaciju o svim građanima SAD, u koju je, kako tvrde ovi izvori, obavezan da omogući uvid agencijama „duboke države“ i „tajne vlade“.

Zato je /neplanirani/ izbor Trampa toliko uzburkao duhove da je on postao medijski i politički najsatanizovaniji američki predsjednik u istoriji, mada do sada nije počeo nijedan rat, a ekonomija SAD nije dugo tako dobro funkcionisala, naročito u sektoru zapošljavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se