18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Bez modernih saobračajnica nema napretka Srpske

LAKTAŠI – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je Republika Srpska pokazala sposobnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte, kao što je izgradnja auto-puta „9. januar“. 

„Ponosna sam što možemo reći da je još jedan važan posao za Republiku Srpsku okončan. Ovo pokazuje našu sposobnost da gradimo i radimo, odnosno da imamo viziju da bez modernih saobraćajnica nema napretka Srpske, ekonomije, turizma, integracija“, rekla je Cvijanovićeva na otvaranju dionice auto-puta „9. januar“ od mjesta Drugovići do Prnjavora.

Ona je naglasila da se mora biti ponosan na auto-put „9. januar“ od Banjaluke do Doboja, koji će biti nastavljen do Srbije.

„To će se dogoditi u narednih nekoliko godina. Idemo graditi dalje od Banjaluke do Prijedora i razvijati sve što smo obećali. U strateškim dokumentima jasno su pozicionirani i ostali auto-putevi, brze ceste i moderne saobraćajnice koje treba da povežu Pale i Sokolac, do Vardišta i Srbije“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da bez realizacije velikih infrastrukturnih projekata nema razvoja.

„Zadovoljna sam što smo ovo završili i to pokazuje da kada smo okupljeni oko jake Republike možemo da radimo, gradimo i da je čuvamo. Sigurna sam da građani razumiju koliko je važno da gradimo Republiku Srpsku“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je poželjela da auto-put bude srećan za Republiku Srpsku i njene građane.

„Pobijedili smo različite izazove i krize jer smo opredijeljeni da jačamo Srpsku“, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas dionicu auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora dugu 25 kilometara, čime je završena izgradnja auto-puta „9. januar“ od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

Dužina auto-puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionici prelaziti za oko sat vremena.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se