4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Aktivisti SDS-a zbog ispaljivanja „zolje“ prijeti 10 godina zatvora

BANJA LUKA – Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Aleksandru Radiću (42), aktivisti SDS iz Čelinca, osumnjičenom da je ispalio „zolju“ na poslovnu zgradu Koncerna „Agram“ u Banjaluci.

Portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović kaže da je Radić osumnjičen da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti, i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

„Osumnjičeni je oko 23.40 iz ručnog raketnog bacača M-80 ispalio raketu na poslovnu zgradu „Agram investa“ u Bulevaru Srpske vojske“, saopštila je Đaković Vidovićeva.

Ona pojašnjava da je nakon saslušanja tužilac zatražio pritvaranje osumnjičenog.

„Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uklanjanjem tragova ili uticajem na svjedoke i saučesnike, ali i zbog same težine krivičnog djela za koje se može izreći kazna od deset godina zatvora i uznemirenja javnosti“, navode u Tužilaštvu.

O pritvoru će odlučivati Osnovni sud u Banjaluci. Podsjetimo, Radić je uhapšen preksinoć i prema informacijama iz policije, njegov DNK profil se poklopio sa tragom pronađenim na odbačenom lanseru „zolje“. Inače, projektil je pogodio prozor kancelarije na devetom spratu i završio u plafonu, ali se nije aktivirao.

Uhapšene još četiri osobe zbog raketnog napada

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su priveli još četiri osobe koje se mogu dovesti u vezu sa raketnim napadom na zgradu “Agrama” u martu ove godine u Banjaluci, saznaje portal „Srpskainfo.com“.

Uhapšene osobe se nalaze na kriminalističkoj obradi, a biće obavljeno njihove poligrafisanje, potvrdio je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo privedeni su Siniša Pašalić, Igor Basara, Darko Stjepanović i Igor Savičić.

Motiv i optužbe

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač tvrdi da je jedan od motiva napada bilo narušavanje bezbjednosti u Banjaluci da bi se policija prikazala nesposobnom da štiti narod. Tvrdio je da sve ima političku pozadinu, što su iz opozicije demantovali, navodeći da Lukač zloupotrebljava svoju funkciju u predizborne svrhe, i da će ga tužiti zbog klevete.

(Novosti online/Srpskainfo.com)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se