12 C
Zvornik
19. април 2024.

Zapošljavanje uoči izbora – pokušaj poboljšanja rejtinga kod birača

SARAJEVO – Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Lazar Prodanović ocijenio je da ubrzano zapošljavanje stranačkog kadra u zajedničkim institucijama BiH uoči izbora ukazuje na to da su predstavnici Saveza za promjenu u tim institucijama svjesni da će izgubiti na opštim izborima i na taj način pokušavaju da poboljšaju rejting kod birača. 

„Očekivano je da Ministarstvo inostranih poslova BiH, kao i neka druga ministarstva u Savjetu ministara u kojima su ministri iz Republike Srpske, pokušavaju da `uhljebe` svoje kadrove, jer su svjesni da će izgubiti izbore“, rekao je Prodanović Srni, komentarišući raspisivanje konkursa za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika na funkcijama sekretara u šest odsjeka u Ministarstvu inostranih poslova u samo mjesec dana prije održavanja opštih izbora.

On je istakao da takav način nije dobar, niti je u interesu Republike Srpske „naduvavanje“ nepotrebne administracije koja ne postiže nikakve efekte.

„To je trošenje budžetskih sredstava na štetu onih koji proizvode budžet iz Republike Srpske, a smanjenje iznosa u mogućoj varijanti kreiranja budžeta za Republiku Srpsku“, pojasnio je Prodanović.

Ističući da je to nepotrebno, on je ukazao na „potpuni osjećaj gubitka izbora“ predstavnika Saveza za promjene u zajedničkim inistitucijama BiH.

„To je karakteristično u takvoj situaciji“, dodao je Prodanović.

Prema njegovim riječima, predstavnici tog saveza na taj način pokušavaju da poboljšaju jako loš rejting kod birača na izborima 7. oktobra.

Lazarević je rekao da je vidljivo da administracija nikada više nije uvećana kao u ovom mandatu u kome je vlast iz Republike Srpske predstavljao Savez za promjene u zajedničkim institucijama BiH.

Ministarstvo inostranih poslova BiH raspisalo je konkurse za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika na funkcijama sekretara u šest odsjeka u tom ministarstvu samo mjesec prije održavanja predstojećih opštih izbora.

Konkursi su raspisani za mjesta sekretara u Odjeljenju za međunarodnu, naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju, u Odsjeku za informisanje, te u Kancelariji za odnose s javnošću.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se