7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Za otvaranje radnih mjesta 180.000 KM

VLASENICA – Šef zvorničke filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Goran Petrović danas je u Vlasenici, u ime Zavoda, uručio ugovore za osam poslodavaca sa područja te opštine, kojima su odobrena podsticajna sredstva u iznosu od 180.000 KM po programu zapošljavanja i samozapošljavanja za ovu godinu. 

Petrović je novinarima rekao da su ta sredstva obezbijeđena za otvaranje 31 radnog mjesta, pretežno u lokalnim javnim ustanovama, a sredstva su dobila i dva lica po programu samozapošljavanja.

On je dodao da je cilj programa zapošljavanje marginalizovane i teže zapošljive populacije.

„U Vlasenici su mnogo sredstava dobile ustanove koje namjeravaju da zapošljavaju pripravnike i nadamo se da će ona značajno pomoći i opštini i tim licima“, naveo je Petrović.

Mlađo Pantić iz Vlasenice, kojem su odobrena sredstva iz programa samozapošljavanja, kaže da će mu podrška dobro doći jer je ostao bez posla, te da će sredstva iskoristiti za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju.

„Namjeravam da se bavim proizvodnjom ovčijeg i kozijeg mesa i mlijeka. Smatram da je podrška razvoju poljoprivrede ulaganje u budućnost i šansa da ljudi ostaju na ovim prostorima“, naveo je Pantić.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da će sredstvima Zavoda biti finansirano zapošljavanje 14 pripravnika različitih zanimanja i obrazovnih profila u opštinskoj upravi.

„Želimo da ojačamo lokalnu upravu i na taj način mladima damo šansu da iskažu kreativnost i volju za radom i dokazivanjem“, dodao je Kraljević.

On je podsjetio da je uz te korisnike republički Zavod ranije, istim programom, odobrio podsticajna sredstva za otvaranje devet radnih mjesta i u Šumskom gazdinstvu „Birač“, gdje su posao dobili šumarski inženjeri koji su završili fakultet na Šumarskom fakultetu u Vlasenici.

Prema podacima lokalnog Biroa za zapošljavanje, u Vlasenici posao trenutno aktivno traži skoro 1.300 lica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se