13.4 C
Zvornik
05. октобра 2022.

Vozačima se savjetuje oprez zbog mogućih odrona

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, ali se vozačima savjetuje oprez zbog mogućih odrona na dionicama Banjaluka-Crna Rijeka-Jajce, Karanovac-Kneževo-Turbe, Višegrad-Ustiprača i Foča-Sarajevo, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka kroz kanjon Tijesno još danas će od 11.00 do 11.45 časova doći do privremene obustave saobraćaja s ciljem nesmetanog održavanja penjačkog festivala. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane „Glavica“ na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na putnim pravcima Bratunac tri-Drinjača, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika /granica Republike Srpske/.

Saobraćaj se usporeno odvija na području Trebinja zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vraca, kao i na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ na području opštine Šipovo.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Banjaluke danas će zbog međunarodne brdske auto trke „Nagrada Banjaluke 2018“ od 10.00 do 16.00 časova biti obustavljen saobraćaj od skretanja za Rehabilitacioni centar „Dr Miroslav Zotović“ do skretanja za Krčmarice.

U Federaciji BiH u toku je sanacija mosta na ulazu u Ključ, a saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi se izvode i na mostu na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno.

Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj i na magistralnim putevima Semizovac-Olovo-Kladanj i Banjaluka-Crna Rijeka-Jajce.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Usore na regionalnom putu Jelah-Piljužići obustavljen je saobraćaj, a alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do sedam i po tona mase mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se