18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Vlast u Srpskoj nije ponudila nijedan dokaz o miješanju stranaca u opšte izbore

BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas u Banjaluci da vlast u Srpskoj nije ponudila nijedan dokaz o miješanju stranaca u opšte izbore, dodavši da niko ne treba da se miješa u izborni proces u BiH pa ni Srbija. 

Komentarišući stavove predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o miješanju stranaca u izbore u Srpskoj, Ivanić je na konferenciji za novinare rekao da za „ogromnu priču o uplivu stranih ambasada u izbore nije pružen nijedan dokaz i da je sva priča bazirana na 40 Britanaca“.

„Ako Dodik ne želi da meni da bilo kakav dokaz o njihovim nelegalnim aktivnostima, neka o tome obavijesti medije i javnost, to je njegova obaveza, a ja ću onda preduzeti mjere da tih 40 ljudi bude protjerano. Ovo je tipična prazna priča“, tvrdi Ivanić.

On je dodao da treba da se kaže koje su konkretne nevladine organizacije i mediji u koje je iz stranih izvora uloženo 40 miliona KM kako bi uticale na izbore u Srpskoj i šta im je cilj.

„Ako im je cilj rušenje Republike Srpske što on /Dodik/ tvrdi, onda je njegova obaveza bila da kao predsjednik preduzme mjere. Očekujem da izađe sa spiskom nevladinih organizacija i da stane iza toga što tvrdi, jer je u protivnom saučesnik. On treba da uhapsi sve za koje zna da djeluju protiv Srpske, jer je on predsjednik Republike i on treba da štiti ustavni poredak“, mišljenja je Ivanić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će poslije izbora iznijeti frapantne dokaze o brutalnom miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Srpskoj, Ivanić je istakao da očekuje da te dokaze dobije i da će onda moći da ih komentariše.

„Moj stav je da ne treba da komentarišem nijednog političara u Srbiji. Ovo je naša politička bitka u koju ih više uvlače domaći političari“, dodao je Ivanić.

Odgovarajući na pitanje da li i sada kao ranije tvrdi da se Srbija miješa u izbore u Srpskoj, Ivanić je istakao da nema dokaze da se iko miješa i da niko ne treba da se miješa, pa ni Srbija.

„Ako se neko pronađe u tome šta ja mogu“, kaže Ivanić.

On je istakao da vlast u Srpskoj predvođena Dodikom prijeti radnicima u zdravstvu i pojedinim javnim preduzećima i da ucjenjuje penzionere. Na pitanje da li za to ima dokaze, Ivanić je rekao da posjeduje dokaze, ali da ih sada neće otkrivati.

„To što imamo nećemo da trošimo. Mi ćemo o tome razgovarati kada se vlast promijeni i kada se ti dokazi budu istinski tretirali. Sada dokazi ne bi bili istinski prihvaćeni i zato ih čuvamo za period poslije izbora“, naveo je Ivanić.

Prema njegovoj tvrdnji, Savezu za pobjedu je stalo do mirnih izbora i da će obezbijediti da oni budu demokratski i fer, te da imaju instrumente da se spriječi krađa.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se