5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Uskoro stiže Facebook pametni zvučnik

Facebook je najavio svoj novi uređaj Portal, koji bi trebalo da se pojavi tokom ove nedjelje, te koji podsjeća na Echo Show kompanije Amazon.

Naime, izvori navode da bi uređaj trebalo da se pojavi sa dvije veličine ekrana, te da bi veća verzija trebalo da košta oko 400 dolara, dok bi manja mogla da se nabavi za oko 300, što je primijetno više od 229 dolara, koliko košta Echo Show. Uređaj je bio najavljen još u maju, ali je odložen zbog Cambridge Analytica skandala.

Problem u vezi sa privatnošću dodatno je povećala i širokougaona kamera koja se nalazi u sklopu uređaja, te sistem vještačke inteligencije koji identifikuje lica koja su u kadru, te subjekte prati dok se kreću u nekom prostoru.

Pored toga, u sistem je integrisana i Alexa, uz pomoć koje korisnici mogu da puštaju željenu muziku, video sadržaje, te obavljaju druge zadatke.

Portal je zamišljen tako da dodatno motiviše korisnike da obavljaju video pozive preko Facebook platforme, pa ostaje da se vidi koliko će želja za novim pametnim zvučnicima nadjačati strah od ugrožavanja privatnosti.

(Pcpress/Mashable)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se