15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Ugovori o zapošljavanju 83 visokoobrazovana pripravnika

BRATUNAC – U Bratuncu su danas potpisani ugovori o zapošljavanju 60 pripravnika sa visokom stručnom spremom u okviru projekta „Sufinansiranje zarada pripravnika“ koji zajednički finansiraju Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i opština Bratunac. 

Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je za ovaj projekat obezbijeđeno 600.000 KM.

On ističe da su ustanove i privatni poslodavci iskazali veliko interesovanje za prijem visokostručnih pripravnika i da je ove godine potpisan rekordan broj ugovora o njihovom zapošljavanju u privredi, ustanovama i institucijama na području Bratunca.

Mlađenović je zahvalio Zavodu za zapošljavanje za podršku zapošljavanju u ovoj sredini, a pripravnicima poželio da svojim radom i znanjem zasluže da ih poslodavci zadrže nakon završetka pripravničkog staža i da ih prime u stalni radni odnos.

„Za subvencionisanje pripravnika u ovoj godini opština Bratunac obezbijedila je 160.000 KM“, rekao je Mlađenović, ističući da realizacija projekata Zavoda za zapošljavanje dovodi do smanjenja broja nezaposlenih u ovoj opštini.

Predstavnik Zavoda Goran Petrović rekao je da je ove godine 109 poslodavaca iz regije Birač iskazalo potrebu za prijemom 320 radnika i obezbijeđeno je oko milion KM za projekte zapošljavanja djece poginulih boraca, marginalnih grupa i radnika koji teško mogu doći do zaposlenja u ovoj regiji.

Petrović je ocijenio da realizacija ovih programa dovodi do povećanja broja zaposlenih, odnosno smanjenja nezaposlenosti u ovoj regiji.

Ugovore o zapošljavanju pripravnika u ustanovama i privredi opštine Milići danas je potpisalo 17 pripravnika sa završenim fakultetima, a za zapošljavanje pripravnika u srebreničkoj opštini potpisalo je šestoro mladih sa visokom stručnom spremom.

Profesor srpskog jezika i književnosti Božana Grubiša kaže da je prije pola godine završila fakultet i da se obradovala jer nije očekivalo da će za tako kratko vrijeme dobiti priliku da počne raditi, što joj daje elan i volju za rad i dokazivanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se