1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

U Vlasenici održan Sabor srpskog folklora

VLASENICA – U Domu kulture u Vlasenici večeras je, u sklopu programa obilježavanja Dana i slave opštine – Male Gospojine, održan Sabor srpskog folklora „Folklorijada Vlasenica 2018“, na kojem je su učestvovali ansambli iz Republike Srpske i Srbije. 

Manifestaciju je organizovalo vlaseničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, a u cjelovečernjem programu, osim domaćina, učestvovali su i folklorni ansambli Kulturno umjetničko društvo /KUD/ „Zora“ iz Srpskog Itebeja kod Zrenjanina, SKUD „Vojkovići“- folklorna sekcija Trnovo, SKUD „Sveti despot Stefan Lazarević“ iz Srebrenice i KUD „Most“ iz Bratunca.

Predsjednik „Prosvjete“ Spomenka Savinović izjavila je Srni da je ovo prvi Sabor srpskog folklora u Vlasenici, koji bi trebalo da postane tradicionalan.

Ovo je završna manifestacija programa obilježavanja Dana i slave opštine, čiji je pokrovitelj bila opština Vlasenica.

Predsjednik KUD „Zora“ iz Srpskog Itebeja Branislav Zarin rekao je da je „Zora“ osnovana 1981. godine i da okuplja oko 150 članova u pet igračkih grupa.

„Ovdje je nastupila najstarija dečija grupa uzrasta do 15 godina i zadovoljan sam što smo naišli na dobar prijem domaćina“, rekao je Zarin.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se