15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

U protekloj deceniji uloženo 140 miliona KM u razvoj opštine

BRATUNAC – Svečanom sjednicom Skupštine opštine Bratunac i uručivanjem opštinskih priznanja danas je počelo obilježavanje 25. septembra, Dana ove opštine. 

Najveća priznanja, plakete opštine Bratunac dodijeljene su predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Željki Cvijanović i biće im uručene prilikom njihove današnje posjete ovom mjestu.

Povelja opštine dodijeljena je Košarkaškom klubu „Bratunac“ koji se ove godine plasirao u Premijer ligu BiH, što je najveći uspjeh jednog sportskog kolektiva iz ove opštine.

Uručene su nagrade od 200 KM za šest najboljih studenata iz ove opštine, i to najbolji uspjeh u prethodnoj školskoj godini Mladenu Pavloviću, studentu Pravnog fakulteta u Novom Sadu, zatim studentu druge godine Medicinskog fakulteta u Foči Neveni Ćirković, studentu treće godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Želimiru Trišiću, studentu četvrte godine Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Anđeli Đokić, kao i studenttu pete godine istog fakulteta Danijelu Jovetiću.

Nagradu je dobio i svršeni student Medicinskog fakulteta u Beogradu Luka Čučić, koji je studije završio sa prosječnom ocjenom 9,73.

Nagrade od 100 KM dobili su svi studenti koji imaju prosjek ocjena viši od devet, ali nisu bili najbolji u svojoj konkurenciji, kao i sportisti iz ovog mjesta za dobre rezultate.

Student Mladen Pavlović rekao je da mu ova nagrada ne znači mnogo u materijalnom smislu, ali mu je veliki moralni podsticaj za dalji rad jer pokazuje da neko prati i brine o mladima u ovoj opštini.

Mladi ljekar Luka Čučić izjavio je da je veoma lijepo da sredina iz koje potiče prati njegov rad i vodi računa o svojim mladima i njihovim rezultatima, te da to uliva samopouzdanje i stimuliše rad.

„Uspješni mladi ljudi su najbolji ambasadori svojih sredina i nadam se da će ova praksa biti nastavljena, ali i da kvalitet neće predstavljati samo ocjene nego sve ono što osobu čini uzornim i primjernim čovjekom korisnim za sredinu“, istakao je Čučić.

Čestitajući nagrađenima načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da su oni budućnost ove sredine i garancija daljeg razvoja ove opštine.

On je ocijenio prethodnu godinu veoma uspješnom za ovu opštinu, istakavši da je u prošloj godini završena izgradnja novog objekta Doma zdravlja u vrijednosti višoj od pet miliona maraka, da je izgrađen sistem za navodnjavanje poljoprivrdnih površina na cijelom području opštine, za šta je idvojeno oko devet miliona maraka.

Mlađenović je rekao da se u ovoj godini realizuju projekti u vrijednosti od 20 miliona KM, da je u prethodnoj deceniji uloženo 140 miliona KM, istakavši da su obezbijeđeni projekti od 60 miliona KM za naredni period u ovoj opštini i da to omogućava njen ubrzan razvoj.

„Najveći dio tih sredstava obezbijedila je Vlada Republike Srpske, zatim neke međunarodne organizacije i opština iz svog budžeta“, pojasnio je Mlađenović.

Obilježavanje Dana ove opštine nastavlja se drugim aktivnostima, a za 14.00 časova najavljena je posjeta predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, kada će biti ozvaničen završetak radova i predate na upotrebu tri rekonstruisane ulice, trotoari, parkiralište i novouređeni park kod nove zgrade Doma zdravlja, čime će u cijelosti biti realizovan projekat izgradnje te zdravstvene ustanove i uređenje prostora oko tog objekta, odnosno centra ovog mjesta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se