18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U okviru Dana opštine održana „Trka kroz Vlasenicu“

VLASENICA – U okviru programa obilježavanja Dana opštine, u Vlasenici je danas održana tradicionalna „Trka kroz Vlasenicu“.

Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić novinarima je izjavila da je Organizacioni odbor manifestacije pripremio brojne kulturne i sportske događaje povodom 21. septembra – Dana opštine, koje će se od danas do subote održavati u Vlasenici.

„Danas su sa nama bili atletičari iz velikog broja klubova iz Republike Srpske i BiH. Vjerujem da su građani imali priliku da uživaju u kvalitetnim trkama“, rekla je Trampićeva.

Sreto Krstić, predsjednik Atletskog kluba „Vlasenica“ koji je organizovao i ovogodišnju trku, rekao je novinarima da je ove godine na manifestaciji učestvovalo osam klubova u sedam različitih kategorija, od najmlađeg uzrasta do seniora.

„Obezbijedili smo vrijedne nagrade, medalje, diplome i pehare, a za glavnu trku seniora i novčane nagrade koje je obezbijedila kompanija „Boksit“ iz Milića“, rekao je Krstić.

Među najmlađim takmičarima, rođenim 2013. godine i mlađim, pobijedila je Nikolina Krstić, u konkurenciji djevojčica, i Uroš Maksimović, u konkurenciji dječaka.

Najbolji u trci na 100 metara bili su Jana Živković i NJegoš Pantić, na 150 metara Milica Mazić i Benjamin Šabantić, na 200 metara Milica Đorđević i Miloš Todorović, na 300 metara Jovana Ivanković i Mirko Cvetić, te na 400 metara Kristina Stojković i Saša Jovanović.

Pobjednici trke na 2.000 metara, u konkurenciji juniora, bili su Magdalena Katana, član AK „San“ iz Prnjavora i Kerim Saračević iz AK „Vlasenica“, a u trci seniora na 4.000 metara Alma Hrnjić, članica AK „Novi Grad“ iz Sarajeva i Kosta Šumar, član AK „Bosna“ iz Sarajeva.

U Vlasenici je danas održana i pokazna vježba postupanja policijskih službenika prilikom obezbjeđenja štićene ličnosti, odnosno napada na štićenu ličnost i neutralisanja negativaca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se