18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U Baljkovici psi lutalice zaklali tri ovce i dva jagnjeta (foto)

ZVORNIK – Na imanju Svetozara Mihajlovića iz sela Baljkovica kod Zvornika zaklane su tri ovce i dva jagnjeta, a vlasnik pretpostavlja da su ovce poklali psi lutalice. 

„Izašao sam rano ujutro i imao šta vidjeti. Jedna ovca ležala je nepomično u neprirodnom položaju i kada sam prišao vidio sam tragove krvi ispod vrata i ugrize na drugim dijelovima životinje“, rekao je Mihajlović novinarima.

On kaže da je vidio još dvije ovce i dva jagnjeta na priličnoj udaljenosti jedna od druge, što znači da su bježale da se spasu, vjerovatno, od pasa lutalica.

Podsjećajući da su mu ostale još četiri ovce, Mihajlović je rekao da u Baljkovici živi od uzgoja ovaca i svinja, ali da je sada u njegovom domaćinstvu sve dovedeno u pitanje zbog ovog gubitka.

„Lovac sam. Nisam vidio vukove u ovom kraju, osim plemenite divljači i pasa lutalica koji s vremena na vrijeme prođu ovim krajem“, rekao je Mihajlović.

zaklane ovce u baljkovici
Zaklane ovce na imanju Svetozara Mihajlovića (Foto: SRNA)

Ističući da će se obratiti Gradskoj upravi Zvornik za naknadu štete, Mihajlović je rekao da su na licu mjesta bili policija i veterinar, koji je pregledao ovce i sačinio zapisnik.

Doktor veterinarske medicine Radan Tomić iz Karakaja kod Zvornika rekao je da je na licu mjesta zatekao zaklane tri ovce i dvoje jagnjadi.

„Na osnovu povreda koje se vide na ovcama, za opravdano je pretpostaviti da su to počinili psi lutalice, najvjerovatnije u čoporu, sudeći po brojnosti rana na životinjama“, rekao je Tomić.

Ističući da je sačinio zapisnik o nastaloj šteti, Tomić je rekao da će vlasnik ovaca na osnovu svih dokumenata za koje je Veterinarska stanica nadležna, moći da od nadležnog organa potraži nadoknadu štete.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se