PolitikaVIJESTI

Tužilaštvo da ubrza rasvjetljavanje smrti Davida Dragičevića

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je apelovao da tužilaštvo ubrza rasvjetljavanje smrti mladića Davida Dragičevića jer je to jedino mjesto gdje to može biti riješeno. 

„Apelujem, zahtijevam, molim, tražim i sve što je potrebno da tužilaštvo ubrza neophodne radnje“, rekao je Dodik večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je rekao i da razumije bol Davora Dragičevića, kao oca koji je izgubio dijete, ali da ponekad izgubi smirenost, učini grešku i kaže neku pogrešnu izjavu.

„Tako je bilo i u slučaju Davora Dragičevića. Rekao sam nešto pogrešno, za to pogrešno se izvinjavam. Običan sam čovjek, ali i čovjek koji nosi dosta odgovornosti, ali nikada nisam izgubio osjećaj saosjećanja sa ljudim u njihovim tragedijama“, naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li ovo pitanje može uticati na ishod izbora, Dodik kaže da je to pitanje prisutno u javnosti, ali da izbori i predizborno vrijeme nose i niz drugih koja čekaju odgovor.

„To su pitanja našeg opstanka, očuvanja Republike Srpske, njene snage, političke, ekonomske i socijalne pozicije, njenih prijatelja, pa čak i onih koji žele da ona nestane“, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o miješanju stranaca u izborni proces, Dodik je naveo da se za to zna, ali da je veoma važno ukazivati na to, a najvažnije pitanje jeste ko se tome može suprotstaviti, odnosno ko želi, ima karakter i snagu da brani Srpsku.

„Ne smijemo olako preći preko tih činjenica jer su stranci već 20 godina neprestano atakovali na naše pravo i slobodu. Zato je važno da oni koji vode Republiku Srpsku ne dozvole razvoj bilo kakvih procesa koji je mogu ugroziti“, ističe Dodik.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close