12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Trninić: Nećemo odustati od zacrtanih trasa

BANJALUKA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić poručio je da Srpska neće odustati od puteva koje je zacrtala u strateškim dokumentima, među kojima ima nekoliko onih koji trebaju dodatno da je povežu sa Srbijom. 

„Nijedna trasa koju bude zagovarao neko treći preko naše teritorije neće moći proći bez saglasnosti Republike Srpske“, rekao je Trninić za „Glas Srpske“.

On je dodao da u dokumentima Srpske zacrtani pravci prema Srbiji, između ostalog, vode preko Istočnog Sarajeva, Sokoca, Rogatice, Višegrada do granice sa Srbijom, ali i preko Brčkog i Bijeljine.

Trninić je rekao da je jedan od ključnih projekata za Republiku Srpsku u završnoj fazi, te da će u prvoj sedmici oktobra biti pušten u saobraćaj auto-put Banjaluka-Doboj.

Govoreći o mostu „Bratoljub“, između Bratunca i LJubovije, resorni ministar je rekao da Uprava za indirektno oporezivanje BiH uvjerava da će do kraja mjeseca biti raspisan tender za izbor najboljeg ponuđača kada je riječ o izgradnji graničnog prelaza.

On je ocijenio da se prije ovog perioda naredne godine neće moći upotrebljavati. „Nažalost, to je tako i ako bude drugih opstrukcija pitanje je kada će sve to biti završeno“, rekao je Trninić.

Kada je riječ o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške, Trninić je rekao da iz Hrvastke uvjeravaju da postoji sitna tehnička greška koju će veoma brzo ispraviti i da će tender za izgradnju biti raspisan do kraja ovog mjeseca.

On je naveo da se razgovara i sa određenim zainteresovanim partnerima kada je riječ o proširenju ponude na banjalučkom aerodromu, jer postoji želja da sljedeće godine uvedu još neke destinacije.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se