15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Tehnički remont – generalni sponzor bratunačkih košarkaša

Preduzeće Tehnički remont Bratunac /TRB/ biće generalni sponzor Košarkaškog kluba /KK/ „Bratunac“ koji se kao prvak Republike Srpske u sezoni 2017/2018. plasirao u Premijer ligu BiH. 

Sporazum o generalnom sponzorstvu danas su potpisali načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović, zamjenik direktora TRB LJubiša Borovčanin i predsjednik KK „Bratunac“ Srđan Šarenac.

Mlađenović je istakao da su košarkaši, ulaskom u Premijer ligu BiH, ostvarili najveći uspjeh bratunačkog sporta do sada.

„Imamo odličnu saradnju sa rukovodstvom TRB koje je, osim doprinosa razvoju opštine zapošljavanjem više od 200 radnika, podržalo brojne kulturne i sportske manifestacije u Bratuncu“, rekao je Mlađenović.

On ističe da potpisivanje današnjeg sporazuma potvrđuje da ovo preduzeće podržava bratunačku djecu i omladinu koja postiže zapažene rezultate i da tako pokazuje društvenu odgovornost.

Obraćajući se novinarima u ime TRB Marko Mrkajić je rekao da je ova kompanija i ranije pomagala organizovanje mnogih manifestacija, ne samo u Bratuncu, nego i u drugim opštinama u Srpskoj.

„Uspjeh bratunačkih košarkaša nije mogao proći nezapaženo. U skladu sa našim finansijskim mogućnostima odlučili smo da pomognemo dalji razvoj ovog kluba“, naveo je Mrkajić.

Šarenac je najavio da će košarkaši prvi put nastupiti u Premijer ligi BiH pod nazivom KK „Bratunac-TRB“.

„Cilj nam je, prvenstveno, opstanak u toj košarkaškoj ligi. Zahvalni smo rukovodstvu ove kompanije, kao i opštini Bratunac, čije je rukovodstvo rebalansom budžeta obezbijedilo 90.000 KM za takmičenja u ovoj godini“, rekao je Šarenac.

On je naveo da su iz opštinskog budžeta ranije izdvojena sredstva za djelimično uređenje sportske dvorane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se