14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Sutra pretežno sunčano, ali hladnije nego danas

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, ali će biti hladnije nego danas. 

Ujutro će biti vedro i prohladno, lokalno sa malom ili umjerenom oblačnošću, a ponegdje oko rijeka maglovito. Tokom dana preovladavaće sunčano i ugodno, mada će temperatura vazduha biti niža za stepen-dva u odnosu na danas, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslijepodne i prema večeri očekuje se povećanje oblačnosti prema istoku i centralnim krajevima, a kasnije prema večeri više oblaka biće i na sjeveru i zapadu. Tada će na krajnjem jugoistoku Hercegovine biti oblačno uz mogućnost da u planinama na tom području padne malo kiše.

Na sjeveru će duvati slab do umjeren istočni vjetar, u Hercegovini do umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu do 12 stepeni, dok će u višim predjelima biti ispod nule. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusova.

Meterolozi su za naredne dane najavili rast temperature vazduha za nekoliko stepeni, a od utorka se mogu očekivati kiša i lokalni pljuskovi.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini vedro.

Najhladnije danas je bilo na Bjelašnici gdje su u 14.00 časova izmjerena dva stepena, dok su Grude sa 27 stepeni bile najtoplije.

Na Manjači, u Zvorniku i Kneževu izmjereno je 12 stepeni, na Čemernu, u Han Pijesku, na Ivan Sedlu 13, na Sokocu, u Kalinoviku, Mrkonjić Gradu i Ribniku 14, u Krupi na Uni, Tuzli i Gradačcu 15, u Doboju, Istočnom Sarajevu, Višegradu, Foči, Rudom i Srebrenici 16, u Banjaluci, Brčkom, Bihaću i Sanskom Mostu 17, u Prijedoru, Novom Gradu i Nevesinju 18, u Bijeljini i Srpcu 19, u Mostar 24, a u Trebinju i Bileći 25 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se